Борисов: Острата опозиция е тъпа. Опитът за преврат бе от олигарси и чужди служби

OFFNews 14 май 2021 в 11:46 9033 0

"Сега модата е всеки да се готви за силна опозиция, силна, остра, а то острата е тъпа. Целта на този мач политически, на това състезание е да станеш шампион, да станеш първи. Да се класираш в евротурнирите и да можеш да управляваш", казва бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за L'Europeo, част от което бе излъчено от Нова телевизия.

Любопитното е, че разговорът се води от Любен Дилов-син, който бе депутат от партията на Борисов в 45-ия парламент. Интервюто е взето на 4 април - деня на парламентарните избори.

"Те какво правят, искаме да сме остра опозиция, сиреч хем да сме си депутатчета, да си вземат заплатите, да се изока един път на неколко дена - среда, четвъртък, петък са вече при избирателите. И вече - другия вторник. Ем искат да са така, но искат и некой да носи отговорност от 7 до 9 за секо паднало камъче на път - да отива и да го събира, ако трябва с метлата", развива тезата си Бойко Борисов.

В интервюто той признава, че масовите протестите срещу управлението му от миналото лято са го сварили слаб и неподготвен. 

"За един момент бях слаб, защото не очаквах такава масирана атака. Този опит за преврат беше много добре организиран от олигарси и чужди служби и т.н. И, разбира се, от моята глупост – да допусна такива хора... Много добре съчетано във всички области, но за мене това беше най-полезното време в цялата моя кариера. Толкова ме отрезви, толкова ми даде шанс да си направим реформата и в партията, и в хората, и в моето мислене, че... точно поговорката "Всяко зло за добро", казва още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови