Борисов: Няма никаква надежда, отиваме на избори заради ПП-ДБ

Йорданка Веселинова 06 март 2024 в 16:42 18819 11

Архив

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Няма никаква надежда" и отиваме на избори 2 в 1 заради ПП-ДБ, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Букурещ, където се провежда конгрес на ЕНП.

По-рано днес с пълно мнозинство парламентът гласува оставката на кабинета "Денков". Преди малко съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев заяви, че очаква успешна ротация с минимални смени, като преговорите с ГЕРБ-СДС ще се водят през почивните дни. Вчера, когато се проведе Националното съвещание на ГЕРБ, лидерът на партията Борисов обяви, че с проекта за коалиционно споразумение дават последен шанс на партньорите си от ПП-ДБ.

Изненадващото бързане за гласуването на оставката на Денков обаче е причината, поради която според Борисов вече "няма никаква надежда" за общо управление.

"Денков дойде, хвърли си оставката и си замина" - така той обобщи днешното гласуване в НС.

Борисов разясни, че вчера вечерта от ПП-ДБ изтеглили предложението си за гласуване на оставката на премиера, а рано сутринта отново го предложили. По думите му това поведение е "арогантно", тъй като не е било съгласувано с тях, а и се случва в отсъствието на Мария Габриел. По думите му гласуването не било спешно и могло да се случи, когато с Габриел се върнат в България.

"Кое ми е по-важно - оставката на Ники, или да изберев Урсула фон дер Лайен" - запита той. На конгриса на ЕНП се очаква Фон дер Лайен да бъде избрана за основен кандидат на групата за еврокомисар.

Той коментира и думите на Асен Василев за минимални рокади в състава на МС и заяви, че и той трябна да бъде сменен заради ежедневни назначения, които не се съгласували с ГЕРБ. Като други бъдещи рокади той намекна за министъра на отбраната Тодор Тагарев и спортния министър Димитър Илиев.

"Ще Ви кажа - ако няма радикални промени в кабинета, регулаторите и съдебната система, то ние няма да участваме... Без кардинални промени, включително и на Асен Василев, щом си мисли, че така ще мине и се оправдава, аз повече няма да го подкрепям. С това си поведение те (ПП-ДБ - б.а.) днес ни пратиха в ръцете на президента Радев."

След това Борисов заяви, че вече Румен Радев решава колко ще държи парламента и кога ще са изборите и добави, че държавният глава бил "джентълмен", защото не насрочил консултациите още за утре.

Лидерът на ГЕРБ смятат, че ПП-ДБ "тикат" към избори 2 в 1, защото така щяла да им излезе сметката за евроизборите, но пък опитвали да направят така, че да изглежда, че ГЕРБ-СДС са виновни.

"Аз, понеже не искам да изляза виновен, съм изпратил с техните дами и дамски екип. Ако намелят кардинално решение - ще отида да се подпиша."  (Преговорният екип на ПП-ДБ се състои от лидерите на формацията - Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов - б.а.)

Борисов заяви, че преговори все пак ще има, но днес било предопределено как ще се развие сюжета около ротацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

11

БотоксПутю

07.03 2024 в 00:03

Не бива да му се обръща внимание. Утре сутринта ще е наопаки, на обяд на обратно и пак от начало.

924

10

Diogen

06.03 2024 в 23:31

Въжеиграч, манипулатор, с две думи банкянски шопар. Пак ще докаже, че е в отбора на Мунчо.

1042

9

danvan

06.03 2024 в 20:49

Таймингът на Борисов:
16:45
Борисов заявява пред журналисти: Отиваме на избори
19:58
Борисов запозна Фон дер Лайен с политическата ситуация в страната, за избори - нито дума

Коментарите са излишни! Или Той е в някакво психическо състояние, което трябва да се диагностицира от психиатри! Не е на добре тази работа! Считайте се за известени за проблема Му, ако случайно не сте го забелязали! ;)

10212

8

Човека

06.03 2024 в 20:35

Гнусната мутра клати кораба от 15 години и сочи другите. Отишъл да лиже г****е в Букурещ да си вдига реномето, че тука му е малко напечено.
Простите и корумпетата пак ще го преинсталират на следващите избори докато "умните" си бъркат в носа.

1005

7

ПР

06.03 2024 в 18:18

Един пошъл спектакъл-Той е отново сърдит и готов на саможертва.Всъщност,човекът просто иска Власт.Както преди,Негово да е,колкото повече,толкова повече.Министри,регулатори,агенции,мощ,влияние и всичко това,Той пресмята в кеш.Както винаги.

-1650

6

ob1

06.03 2024 в 17:40

Оффф, като го видя да размахва дебелите си пръсти... На кого се заканваш, бе, тикво? Още тая вечер ще ти намагнитят лоестите топки и утре пак ще запееш "в името на България, налага се".
Избори... тиква!

1005

5

ПР

06.03 2024 в 17:39

Поредната лъжлива демагогия и търсене на теле под вола.Шизофренно.
Отдавна се знаеше,че на 06.03.,Н.Денков,ще подаде оставка."Бързали" били.Вчера,съвсем коректно,Денков депозира оставка.Е,късе е драмата,освен в нечии болни глави?!

900

4

нещото

06.03 2024 в 17:28

Taka e ! Искахте да вкарате ПП и ДБ в капан, а сега те са ви виновни !!!

1000

3

Tsvyatko Kovachev

06.03 2024 в 17:18

... до утре сутрин ще каже обратното , после някоя друга глупост ... прави се на луд

22548

2

dolivo

06.03 2024 в 17:03

Примат манипулативен

Жертва назидател отпред, а отзад психопат с 200
 
X

Да помогнем на украинските деца!