Борисов не се отказва от Истанбулската конвенция: И арменският поп я прие

OFFNews 25 януари 2018 в 16:07 9442 8

Има някои колеги, които говорят за референдум. Ако има референдум, той трябва да бъде ясно разписан – „за” или „против” да пребиваме жените и децата в България. Защото всички останали текстове, за които говорят – трети пол, гей-бракове, всичко останало просто не фигурира в тази конвенция. И не случайно днес Армения, след Сърбия, Албания, Турция – всички са я приели… дето се вика, и арменският поп я е приел.

Това каза днес министър-председателят Бойко Борисов на живо във Фейсбук, по повод желанието на БСП да се проведе референдум за ратифицирането на Истанбулската конвенция

"Помолих колегите да не бързат с приемането ѝ и вкарването ѝ в зала, за да направим още веднъж обсъждане да видим тези псевдо-носители на морал, които толкова глупости изприказваха през последните дни. Едва ли не, че ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол или някакви нови отношения. Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мен", заяви Борисов.

Премиерът каза още, че ще пита църквата и мюфтийството какво ги смущава в това, че правителството иска да няма насилие над жени и деца. 

Бойко Борисов коментира и днешния вот на недоверие към управлението, който беше поискан от левицата с мотив провал на политиката за противодействие на корупцията:

"Никой не е мислил, че ще мине. Това беше просто един вот. Разбира се това е парламентарна практика, но да се подбере времето, когато сме най-много заети, когато единия ден 10, другия ден 13 министри водят съвети, и то съвети, в които се вадят държави от черен в сив и подобен списък, и през минути ми звънят да консултираме това, което се прави".

Министър-председателят определи вота на недоверие като "начин да ни изложат", когато правителството е заето с Европредседателството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

8

Анти Джендър

29.01 2018 в 10:20

Ето какво ни пробутват.
За да ни стане ясно отведнъж:
Официален документ за джендър сексуално обучение на държавния център за здравна просвета, орган към министерството на здравеопазването в Германия. Вижте таблицата за обучение на деца от самото раждане - стр. 36 и нататък. Това ни очаква след приемане на ИК и джендър идеологията.
Накратко:
0-4 години - детска мастурбация
4-6 години - самозадоволяване, хомосексуалност
6-9 години - полов акт, предпазване от забременяване, плътска наслада
9-12 години - социално-полова ориентация (джендър)
12-15 години - всичко по темата „секс“.
http://www.oif.ac.at/…/andere…/WHO_BZgA_Standards.pdf

11936

7

Христо Венев

26.01 2018 в 03:40

ЕвроГейски Либерасти с Джендъристка украска.

8931

6

AnderXale

25.01 2018 в 23:56

Този глупак за пореден път използва арменския поп за оправдание. Няма ли някой да му обясни, че такова чудо не съществува? И за пореден път предава националния интерес за да угоди на външни сили. В този момент ме е срам, че съм българин.

7551

5

reKontra

25.01 2018 в 23:19

Армнският поп ще те приеме в обятият си!

11300

3

yoghurt

25.01 2018 в 16:24

Член 4, параграф 3 . Четете английския текст, българския няма правно значение. https://rm.coe.int/168046031c

11300

2

yoghurt

25.01 2018 в 16:20

Борисов явно не я е чел - НЯМА как да се добави или промени нищо в текста на конвенцията, именно по проблемните дефиниции. Изришно го пише в последният й член. Как не разбира Бойко, че и демократи, и комунисти, и Църкви, и обществени организации щом казват нещо - не го лъжат.

ИК защитава ЧЕТИРИ понятия - gender, gender identity, sex and sexual identity - а дава определение само за едно от тях - "джендър" - това били поведения, които обществото ти налага, и които определят пола ти. Ако джендър е това, тогава какво е джендър идентичност, и защо е обособено като отделно понятие? Идентичност е нещо, което сам формираш. Дори и да не е така, полова идентичност значи точно това - твоето полово самоопределение.

Тоест, ИК защитава пола на хората, които сами го определят, това е значението на поне едно от тези понятия, които тя въвежда, и които НЯМАТ аналог в останалите конвенции на СЕ.