Борисов: Не може една партия да печели всичко. Връщаме се към нормалността

OFFNews 03 ноември 2019 в 22:15 2249 0

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че независимо от загубата на някои градове, ГЕРБ е първа политическа сила в общинските съвети. "Не може една партия да печели всичко. Връщаме се към нормалността!", каза той.

Той повтори старата си теза - въпреки че ГЕРБ управлява от много години, продължава да е първа политическа сила и е запазила ограмна част от доверието на хората. "По-шарените общински съвети показват, че ще споделим властта. В големи градове има големи разлики, в други губим, но групите в общинските съвети са на ГЕРБ", повтори Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ даде да се разбере, че загубени са градовете, където е трябвало да направи промени в последния момент. Той даде примери с Русе и Благоевград. "По-добре е за партията да се очисти и обнови, защото синьо-червената мъгла пак щеше да управлява София", мотивира се той.

Премиерът се разсърди на политилозите и социолозите и препоръча на журналистите, когато ги канят по студиата, да изписват, че никога не са познали резултатите.

За пореден път Борисов се опъна за независимите кандидати, защото не се знае кой носи отговорността. "За всеки провал ние получаваме шамари. Партиите носят отговорността, другото е анархия", заяви той.

"Ако нас народът ни наказва, какво остава за другите. Другите с по-ниски резултати хептен нямат право да коментират. Пожелавам на другите партии да управляват толкова дълго", каза още Борисов.

"Да приключим днешния ден с всички глупости, дето ги изговориха. Кметовете да се залавят на работа и да не споменават за намаляване на данъците. Ние имаме най-ниските данъци. Хазната трябва да се пълни, да има пари за пенсионери, самолети и пр.", препоръча Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови