Quantcast

Борисов: Намалението на цената на тока с 1% е статистическа грешка и популизъм

OFFNews Последна промяна на 29 декември 2013 в 13:43 3160 8

Бойко Борисов
Бойко Борисов

1% намаление на цената на тока е в статистическата грешка на изчисленията, заяви пред агенция „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод решението на ДКЕВР за намаление на цената на електроенергията за бита от 1 януари 2014 г.

Борисов определи това решение като популистко.

Неслучайно предишните шефове на ДКЕВР напуснаха. Както и устройството на КРС, така и ДКЕВР е извънправителствен орган. Това е обществен, експертен орган. Цената на тока или на водата не зависи от желанието на когото и да било, а е на база на изчисления. Неслучайно се наричат независими агенции. В случая те направиха ДКЕВР зависима. Казват, че до юли цената на тока ще е с 1% по-ниска. Аз съм убеден, че това няма да се отрази върху сметките за тока, те ще нараснат. Няма как да не нараснат. Може да бъдат балансирани, в лошия смисъл на думата, и да растат задълженията на НЕК. Хората трябва да знаят, че и НЕК е 100% държавна и се трупат дългове и там. Само популизъм, нищо друго, заяви Борисов.

Ние като правителство и парламент, доминиран от ГЕРБ, два пъти намалихме цените на ВЕИ. Сега също гласувахме за тези 20% намаление на цената на ЕРП-ата. За съжаление всичко това влачи след себе си много съдебни процедури, напрежение и огромни задължения в НЕК, коментира лидерът на ГЕРБ.

Не мога да пропусна да кажа, че в годините 2006 – 2008 са харчени безобразно пари. Напомням, че беше даден един милиард само за 80 мегавата на „Цанков камък” и 1.7 милиарда за гьола „Белене”. Мина вече година и Сергей Станишев не прави нищо за неговото строителство, точно обратното, каза още Бойко Борисов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.12 2013 в 22:56

Идиотът пак лъже, манипулира и изказва глупости във всяко изречение, съумял да скалъпи нескопосано. А малките Му идиотчета вярват и Му пригласят без да се усетят, че Той се е уредил до живот, а те са само за смях и резил. Мат'рял, кво да го правиш.

29.12 2013 в 18:49

вили, писането с главни букви не значи, че е вярно. Б.Борисов направи много грешки (за които си призна), но не и такива, че да изкара хората на протести.Най-голямата му грешка е тази, че не вкара гея и сие в затвора.
Прави му чест, че при първият сблъсък през февруарския протест (преврат), замислен и осъществен от тези, които ти плащаш да драскаш тук и там, той си подаде оставката. Нещо,което сегашните не искат, а се правят на разсеяни и гледат да удължат времето за крадене, колкото може по-дълго. А ти ако щеш прощавай, много важно.

29.12 2013 в 18:15

Прав е Борисов, така ще бъде.

Все по-високи цени и все по-ниски доходи.

ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!

29.12 2013 в 17:54

Ти защо се заблуждаваш че Борисов е различава от "комунистическата сган"?Та той още си носи партийната си книжка от БКП в джоба си. И защо на всеки който е против Герб му лепите етикета "комунист",а герберастче? Един от най-големите популисти беше твоят предишен идол Тодор Живков, след това в по-лек вариант беше онзи, когото някои наричат цар, и накрая се появи най-видния популист - сегашният ти идол мутрата Бойко Борисов. Личи му, че е бил добър ученик на Тодор Живков и демонстрира как учениците надминават учителите си.

29.12 2013 в 17:22

Wili, тока не поскъпна заради него, знаете го много добре всички! Само,че сега на комунстическата сган не и изнася да си признае.
Използвахте тълпата, изкарахте агитките, проляхте кръв!
Боко въобще не ви в виновен,той просто се носеше по реката, която вие създадохте.До колко той се е опитвал да я спре е тема на друг разговор.Който и да е след вас ще има същата съдба.

29.12 2013 в 16:27

НЕГЛАСУВАЩИ да не пишат!. Те с неучастието си в избори, осигуриха 24 г. участието на Доган в управлението!
Негласуващите са „чисти, бели и добри” МИШКИ, които се крият на избори и не поемат гражданска отговорност! Негласуващите спомагат за омоскаряването на нашата действителност – т.е. те са маскари.

29.12 2013 в 16:08

30 юни 2013 | 14:18 472 0 В момента НЕК се намира в критично финансово състояние. Задълженията на дружеството са в размер на 1.9 млрд. лв. Това съобщи на извънредна пресконференция икономическият министър Драгомир Стойнев. Според него българските граждани трябва да знаят истината, предаде БГНЕС. Задълженията са както следва: БЕХ – 755 млн. лв., АЕЦ Козлодуй – 320 млн. лв., Контур Глобал ТЕЦ3 – 115 млн. лв., АЕS ТЕЦ1 – 115 млн. лв., Топлофикационни дружества – 60 млн. лв., Заводски централи – 40 млн. лв., ВЕИ производители – 110 млн. лв., Доставки и услуги – 60 млн. лв. и други. За съжаление, системата ще продължава да губи пари. Ще има и санкции срещу българската държава, каза още той и подчерта: "Трябва да разделим ЕСО от НЕК. В съответствие с ангажиментите ни като страна - членка на ЕС и задължението да отговорим на Третия либерализационен пакет държавата трябва да се раздели елкетропреносната мрежа от системния оператор, т.е. ЕСО от НЕК. Срокът да бъде извършено това изтича днес. Акциите на ЕСО не са вписани в полза на БЕХ, въпреки че още в края на месец април тази година те са отписани от НЕК, но не са предприети действия за прехвърлянето им." Тази седмица ЕСО ще предприеме процедура за вписване на новия устав и промяната на собствеността на акциите, с което ще стартира процесът по разделянето, и акциите ще бъдат прехвърлени на новия собственик – БЕХ, съобщи министърът. Заради това забавяне всеки ден от днес нататък до финализиране на разделянето, ако има санкции и от ЕК, НЕК трябва да плаща по наказателна процедура 9 000 лева на ден. Това ще стане, защото някой е искал да блокира системата. "В АЕЦ Козлодуй са провеждани търгове без предварително обявена долна граница и така са договаряни цени от порядъка на 55 лв. на Мвтч, а реално би следвало да бъдат 67 лв. Така определени фирми - търговци, които изнасят нереално евтин ток от България, са печелили на гърба на обикновения гражданин. Всички трябва да научат истината за случващото се в централата", заяви министърът. Министърът на икономиката и енергетиката е възложил проверка на договора на строителния надзор на АЕЦ Белене, който е в размер на 2 млн. евро. Договорът е сключен по време на служебния кабинет при положение, че строителството на АЕЦ Белене вече бе замразено. Той поиска ДКЕВР да обърне внимание на така наречената добавка "Трайков", която ощетява всички потребители и най-вече стопанските. Според нея всички потребители на мрежи средно и ниско напрежение плащат такса достъп върху инсталирана мощност, а не върху потребление, както би било справедливо. Министърът ще покани следващата седмица ДКЕВР да дискутират въпроса. Настоявам за отговори и назначавам проверки, както си е по реда. Предстои внасяне на доклад за енергетиката в НС, който ще даде детайлна прогноза на сектора, заяви Стойнев. Етикети: Драгомир Стойнев, енергетика, НЕК, електроразпределителни дружества

Прочети повече на: http://profit.bg/news/NEK-v-kritichno-finansovo-sustoyanie/nid-108843.html

29.12 2013 в 15:37

Б.Борисов е единствения Премиер, КОЙТО СУТРИН КАЗВАШЕ ЕДНО, НА ОБЯД ДРУГО А ВЕЧЕР ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО.
ПЪРВИЯ И ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО УСПЯ ДА ДОКАРА НАРОДЕЦА ДОТАМ, ЧЕ ДОБРОВОЛНО ДА СИ ДРАСКА КЛЕЧКАТА.
ЕДИНСТВЕНИЯ ПРИ КОЙТО ДА УСПЕЕШ СИ ПЛАТИШ ТОКА БЕ ПОСТИЖЕНИЕ.
КОЙТО ЛОБИРА ЗА МОНОПОЛИТЕ СИ..ЗА ЦВЕТЕЛИНКА И ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ.
ЕДИНСТВЕНИЯ ЗА КОЙТО НЯМАШЕ НАРОД, А ИМАШЕ ЛОШ ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ.
НЯМА ДА ЗАБРАВИМ.
НЯМА И ДА ПРОСТИМ!!!