Борисов: Над 1500 души работят по магистралите в почивните дни

OFFNews 02 май 2015 в 16:06 4587 9

Общо над 1500 души работят по магистралите в момента, в почивните дни, за да бъде спазено обещанието магистралата към морето да бъде пусната на 1 юли, а участъкът Шумен- Белокопитово на 15 юли. Това разказа пред журналисти в Плиска премиерът Бойко Борисов, съобщава Агенция "Фокус". 

По думите на Борисов днес по новостроящото се трасе на магистрала ’’Хемус’’ между Шумен и Белокопитово работят над 200-300 души. Полага се асфалт, като само в един участък все още работят археолози.

Премиерът се надява ремонтните дейности да приключат за 20, а не за 45 дни, какъвто бе първоначалният план. 

В понеделник пък министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще се срещне с арехолозите, за да обсъдят как могат да се справят по-бързо. „Ако археолозите излязат на 20-тия ден, на 15 юли ще бъде готов участъкът Шумен- Белокопитово”, каза Бойко Борисов. „Оказа се, че цикламените костюмчета само идваха тук, един лев не са дали. Каквото дадохме ние преди, после служебното правителство е дало 8 млн. лв., и сега пак ние”, каза премиерът.

На въпрос дали в училище трябва да се изучава вероучение Борисов отговори: "Има министър на образованието, това, което зависи от мен е да направя магистрала "Хемус" и аз го правя".

По-рано днес премиерът и Лиляна Павлова направиха изненадваща инспекция на строителството на пътен възел Шумен-Белокопитово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!