Борисов на инспекция в Пловдив: Малко ни беше магистралата, сега и локалните се правят

"Миграционната вълна не е спирала нито за миг, но благодарение на нашите гранични служители българите не я усещат"

Ирина Евгениева 11 февруари 2021 в 13:56 3329 0

Премиерът Бойко Борисов потегли на поредните си инспекции в страната. Видеа от тях бяха излъчени във фейсбук страницата му. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По традиция обиколките на Борисов не се обявяват предварително. Затова в началото на видеата често е трудно за ориентиране къде се намира той.

"Навсякъде, където има компрометирани пътища, в момента работят машини, строители и за да не излезе като оправдание, от минус 7 до плюс 17 градуса са 24 градуса разлика и това е пагубно за старите пътища, а тези са и държавни, но не са правени", каза той в първото видео от днес.

В следващото видео премиерът се включи от Околовръстното шосе на Пловдив.

Борисов поздрави работниците и каза: "Малко ни беше магистрала, а сега и локалните правите". 

Той се обърна към областния управител на Пловдив Дани Каназирева и със задоволство заяви: "Гледам и осветлението правите, работниците нека си работят".

"Строиме, правиме и локалните, толкова зор за тех...", добави премиерът.

Министър-председателят отиде и до пътя между Първенец и Лесово. На този път има и свлачище до разклона за село Ситово.

Той се обърна към един от работниците и го попита: "Какво правите тука?", в отговор чу: "Укрепване пътя. Беше пропаднал".

"Доста техника има, така че да са спокойни хората", изтъкна премиерът.

Борисов нареди: "След четири месеца да е на асфалт".

"Ето ви пътя, никога не е било път с асфалт, но сега машините продължават да работят", каза още Борисов.

Той посети и пътя до село Лилково в Родопите.

"Гледах с интерес репортажите и искам на разтревожените хора да кажа първо, че тук път не е имало никога и сега тези компрометирани места ще ги направиме - 20 млн. лв. сме отделили. Укрепваме пътя, хората могат да се убедят, че в момента се прави и ще бъде асфалтирано до Лилково в рамките на четирите месеца. Всички в Родопите искат пътища, затова стотици километри строиме в момента. На хората, които живеят тук и имат вили, искам да им кажа, че тук път не е имало. Сега ще имат асфалтова настилка, за това ги моля за търпение", заяви Борисов.

Премиерът благодари и на граничарите ни. "Няма нощ, в която между 80 и 200 нелегални мигранти да бъдат възпирани да влезат в България по нелегален път. Миграционната вълна не е спирала нито за миг, но благодарение на нашите гранични служители българите не я усещат", каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!