Борисов: Метро - метро, магистрала - магистрала! Каквото обещахме, направихме

OFFNews 09 март 2018 в 14:15 8421 10

"Нас ни избират за радост толкова години в България, защото нямаме неизпълнено обещание. Метро - метро, магистрала - магистрала, жп линия, пречиствателна станция, двойно увеличение на заплатите на учителите, 100 млн. лв. повече за полицаите. Каквото сме обещали всичко сме направили".

Това заяви премиерът Бойко Борисов на съвместна конференция на ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП) в София Тех Парк, на която двете партии стартираха предизборната си кампания за предстоящите избори за Европарламент през 2019 г.

Министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че един от основните проблеми, които стоят пред Европейския съюз е миграционният поток.

"Защо се случи Брекзит? Защото се уплашиха хората, като видяха 40 хиляди души на Ламанша на тунела. Защо 5 месеца Германия не може да направи правителство, при положение, че Германия се къпе в пари в момента?", попита той и уточни, че това се случва, защото Европа е подлашила населението си.

Борисов подчерта, че "България е решила проблема си с мигрантите на 100%, но на нас ни е трудно да пазим шенгенското пространство.

"Само през КПП-та, само с проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят", заяви премиерът и добави, че "всеки човек, всеки бежанец, всяко човешко същество ни е мило и скъпо, но ние искаме да осигурим възможността населението на Европа също да е спокойно".

Бойко Борисов настоя да влизат толкова мигранти, колкото можем да интегрираме, а за другите "ще плащаме, ще помагаме, за да стоят близо до населените си места".

Премиерът изведе кохезионната политика на Европейския съюз като другата основна тема. 

"Много ясно трябва да кажем, че всичко това, което се случи добро и тази свързаност между новите държави членки и стара Европа е благодарение на кохезионната политика"

Според Бойко Борисов единственият шанс, след като ги няма тези милиарди вноска в европейския бюджет от Великобритания след Брекзит, е да се повиши вноската по квотата така както е към момента - на всяка държава, колкото и се пада. 

Министър-председателят подчерта, че ако не се направят големите инфраструктурни проекти на Балканите, те са обречени на престъпност, национализъм, популизъм и обезлюдяване.

Борисов коментира нуждата от обща европейска отбрана:

"Колко танкове ни трябват на Европа, колко бронирани машини, колко ракети? И казваме сметката е еди-колко си милиарда. Да бъде така, както внасяме вноските си по европейския бюджет. 

Премиерът подчерта, че всички тези теми трябва да бъдат разисквани, а проблемите решени, иначе ще се появят популисти и националисти:

"Социалистите са системна партия, хубави или лоши, с тях може да се партнира, може да се говори. Виждате какви са обещанията на другите - излизане от Еврозоната, изгонване на всички мигранти".

В заключение Бойко Борисов каза, че "Европа се съживи, тръгна ръстът на икономиката, но хората ги е страх".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

09.03 2018 в 15:14

Борисов и с корупцията обещаваше да се бори, но това обещание предпочита да не си го припомня.