Борисов: Липсата на кворум доказа, че БСП и ДПС са зависими от златния пръст на Волен

Нели Чолашка 23 януари 2014 в 15:22 4160 11

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

Не един, а два гласа дадох днес на БСП и ДПС, за да продължи заседанието на парламента, но те пак не можаха да си осигурят кворума в залата, написа в профила си във Facebook председателят ан ГЕРБ Бойко Борисов по повод предсрочното прекратяване на заседанието на парламента днес заради липсата на кворум.

При регистрацията след поименнот преброяване, което направи Михаил Миков, Борисв лично влезе в пленарна зала и се регистрира заедно с още един депутат от ГЕРБ, но така и не се събраха 121 народни представители.

"За пореден път блесна, че БСП и ДПС са абсолютно зависими от "Атака", че това управление се крепи единствено и само на "Атака", че дори с обещаните от мен два гласа, те не могат да накарат собствените си депутати да работят.

Вчера беше същото с гласуването на Изборния кодекс. Въпреки че ние считахме, че е от изключителна важност възможно най-рано да се уредят изборните правила и възможностите на българските граждани да припознаят партиите, за които искат да гласуват, БСП и ДПС пак ги нямаше в парламента.

И след като "Атака" напуснаха пленарната зала, кворумът отново пропадна и не можаха да приемат кодекса на Мая Манолова. Без златния пръст на Волен Сидеров, БСП и ДПС не могат да работят самостоятелно", коментира Борисов в профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!