Борисов към министрите си в поредно включване на живо: Абе, ние няма ли да си ходим вече?

Премиерът в оставка забрани на здравния министър да прави политически изказвания, за да останел като професора с най-добрите резултати в битката с епидемията

OFFNews 28 април 2021 в 10:31 11637 2

Снимка Министерски съвет, архив

Юда днес е предал Христос. Тъжен ден е днес, предадоха мечтите и надеждите на много хора. Ние сме приели с наше решение Разпети петък да не е работен ден. Благодаря, че приехте на Велика събота да изпратим правителствения самолет да вземе свещения огън. 

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в поредно включване на живо, този път - на заседание с министрите си. Той съобщи, че е възложено на вицепремиера Томислав Дончев да изпрати Плана за възстановяване и устойчивост в Брюксел. 

Вчера имаше два часа изслушване по всички процедури и изисквания, на които той трябва да отговаря. В състояние сме да изпратим за предварителна проверка в Европейската комисия, обясни Томислав Дончев. Той допълни, че тази сутрин е имал час разговор с представители на ЕК. Проверката ще удостовери дали Планът съответства на единадесетте критерия, които са заложени в регламента. Когато тази предварителна проверка приключи, Планът ще е готов. После предстои да бъде одобрен от ЕК и Европейския съвет“, обясни Дончев.

Още днес ще осигурим всички средства за заплащане на медиците на първа линия, подчерта Борисов. 

Министър Ананиев уточни, че се осигуряват 83 млн. допълнителни средства, 23 милиона за структурите на МЗ на първа линия, останалите 60 милиона за всички медици на първа линия. Президентът при връщането на мандата заяви, че правителството в оставка оставя хората без помощи, каза финансистът. Ама ти гледаш ли ги, прекъсна го Борисов. 

Всички разходи за тази година са осигурени. Всички средства за бизнеса и хората за май и юни са осигурени. Следващата седмица за още 240 млн. лева с министър Сачева ще пуснем постановление, за да са осигурени помощите за семействата, обясни Ананиев.

"Абе, ние няма ли да си ходиме, цяло лято викаха...  Те трябваше вече да са съставили правителство, не ги гледам, да не се ядосвам, намеси се Борисов. Парламентът не могат да си съберат, напомням им, че кворумът е задължение на тези, които със 165 гласа си избраха председател на НС", коментира Борисов. 

Той забрани на министъра на здравеопазването да прави политически изказвания, за да остане като "професора с най-добрите резултати в битката с епидемията". 

"Искат диктатура, никой няма да го постигне, вкараха ни в тежка политическа криза. И след следващите избори - след това насъскване, няма да може да се състави правителство. Радев потръква ръце, ще управлява със служебно правителство, докато той каже", обяви Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

28.04 2021 в 12:14

Докога ще гледаме и слушаме "монолозите на вагината" - Борисов? Журналистите, вземете се в ръце ве майни.

2000

1

Розалин Стойчев

28.04 2021 в 11:29

Борисов!
Въпросът не е дали да си ходите, а защо дойдохте?
Поздрави!