Борисов изпрати Слънчев бряг в парламента

OFFNews 17 август 2017 в 13:47 10743 3

Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23.00 часа. Това коментира премиерът Бойко Борисов при инспекцията на пътя Пловдив - Асеновград.

"Говорих с Валери Симеонов. За 2 от заведенията има жалби - за едното 10, за другото около 20. Той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона“, коментира Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

По думите му този дебат трябва да се пренесе в парламента, да се чуят "за" и "против" и да се реши дали да се смени, или да не се смени законът в зависимост от това, което народните представители кажат. „Законът е затова, да се изпълнява“, подчерта Бойко Борисов.

Той инспектира започналото строителство на пътя Пловдив – Асеновград с министъра на регионалното развитие Николай Нанков. "Пътят ще е шестлентов, по него ще има още един възел за летище "Пловдив". Това е най-натовареният път след Орлов мост“, каза Борисов.

Той каза още, че за този път в Пловдив се говори от 1986 година, но никой не го е направил досега. „Наричате го в репортажите си „пътят на смъртта”. Ето сега сме вложили всички усилия, накарах ги да сменят проекта, да се направи до септември. Не съм доволен и от това, че две години загинаха толкова хора тук, заради безумното обжалване на обществени поръчки”, каза още премиерът. По думите му по същите причини на Кресна също продължават да загиват хора. В заключение Борисов призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови