Борисов: Истинската криза ще дойде догодина

Ирина Евгениева Последна промяна на 08 юли 2020 в 11:19 3398 2

Снимка Министерски съвет

Истинската криза ще дойде догодина, комнентира премиерът Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

Световната икономика по никакъв начин не се възстановява. Нищо не подсказва, че сме преодолели нито в стопански, нито в икономически план кризата от коронавируса, каза той.

"Преди месеци говорихме за цели сектори, които фалират и подпомагаме с безвъзмездни пари, и го правим много внимателно, защото те не извират от никъде. Трябва да издържат финансовите, социалните системи месеци наред. Ако няма приходи тогава се разпада държавността", подчерта Борисов.

Според него решението не е в по-строгите мерки и нови заповеди, а в това да се научим да живеем с вируса.

"САЩ, които излизат от СЗО, Белград приложи мерки, виждате как реагират хората на тях. Ние считаме, че сме развита демокрация. Много са ми интересни нашите колеги вдясно, като казват, че трябва да затваряме и отново да приведем градовете в карантина", добави премиерът.

Той обясни, че всеки е информиран, че дезинфекцията, носенето на маската и дистанцията са единственото, което предпазва от заболяването.

Не е редно да има отново заповед за затваряне на хората у тях, категоричен е той.

"Излиза, че ако има заповед и диктат - ще изпълняваме, а като знаем всичко това, без заповед - няма да го изпълним. Защо е нужна заповедта? За да се каже, че някой ги затваря и иска да им запуши устата. Преди да отидеш на ресторант, театър, кино, това е избор на всеки човек. Заповедта за затваряне влияе ли добре на психиката и здравето? Като си заредиш автомобила на бензиностанция, какво ти пречи да си сложиш маската", попита Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

2

мнение от IP

28.07 2020 в 13:58

Абсурда е, че Борисов въвежда и маха мерки според това, дали му е изгодно лично на него. Преди с мерки ни обясняваше всеки ден как се грижи за нас, а сега няма да ги въведе, за да не увеличи напрежението на протестите. ВСИЧКО е ЛИЧНО - от народа до шкафчето. Между другото "всичко е лично" е реплика "Кръстникът"

2000

1

Liuba

08.07 2020 в 14:49

Всички тези, които март и април бяха против мерките, против генерала, сега питат къде са мерките...ПЪЛЕН абсурд като всичко в тази държава.