Борисов иска по един полицай в село и прати МВР шефове да "поемат" снега

OFFNews 04 януари 2017 в 11:03 7736 21

Борисов иска по един полицай в село и прати МВР шефове да

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че във всяко село ще има по един полицай. По време на днешното заседание на Министерски съвет той обяви намеренията за засилване на полицейското присъствие в малките населени места. "Ще сложим по полицай в село или полицай на две села", каза Борисов, след като вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова обяви 60 % спад на преминалите границата чужденци през декември.

Той уточни, че след като пристигнат новите автомобили на МВР, по-старите ще ги закарат в селата. „Тези автомобили, които ще подменим в големите градове, ще вършат прекрасна работа по селските райони“, каза още Бойко Борисов.

Очаква се също жандармерията и специалните части да имат нова екипировка, след като правителството отпусна извънредно 5 млн. лева. Готови са и всички проекти за усвояване на 160 млн. евро, които Европейската комисия отпусна за противодействие на нелегалната миграция.

Според Румяна Бъчварова оградата с Турция е почти завършена, като за изграждане оставали още два участъка от по 10 км.

В началото на редовното заседание, Борисов награди трима директори на областни дирекции на МВР за доблест и заслуга. Това са директорите на полицията в Бургас Калоян Калоянов, Хасково - Ангел Ганчев и Шумен - Ялчън Расим. "И отивате да поемате снега. Честито на наградените, тези хора се справяха много добре през тези години“, заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

21

aviatora

04.01 2017 в 23:22

Сложи си го в гъза, боклук мръсен! Махай се от БЪЛГАРИЯ!

29585

20

Izalina

04.01 2017 в 16:49

" Практически възможен ли е бил подвигът "

Отново опираме до споменатата мотивация. Аз по демотивирана, нихилистична и/или апатична България от тези дни не познавам.

42249

19

Denis Rizanov

04.01 2017 в 15:23

И ще си позволя да повиша малко градуса като ви върна в далечната 1877г. преминаването на руските войски през Балкана. Практически възможен ли е бил подвигът на българи и руси?
Вярвал ли е в думите си синът на Дезире д'Андевил, ген.Виктор Дандевил, произнесени в черквата в Етрополе: "Българи! Предстои ни да извършим последния напор върху врага и да преминем Балкана... Вие трябва да ни помогнете в пренасянето на оръдията, товарите, зарядите"?

42249

18

Denis Rizanov

04.01 2017 в 15:11

#Red, аз дори не съм убедена, че може да се нарече дуел.#

Само да вметна моето скромно мнение, че и аз съм на същата позиция. Този разговор трудно може да бъде наречен "дуел". Нека се прем на по-миролюбивото и френдли определение "обмяна на мнения".
Различни хора сме, с различен професионален и житейски опит, различни по пол, възраст, някои атеисти, други вярващи. Нека просто приемем, че изказваме мнения.
Колкото до продължението - да, по-вероятно е да не се случи вси„ко това. Но е било факт преди 90 години. При много по-лоши и тежки условия. Значи може да е факт и сега. Т.е. трябва желание и отговорност, за да стане. Иначе аз бих могъл да изброя поне още 100 причини за това как тази работа "практически е невъзможна". Примерът ми беше затова - да покажа, че на практика ВЕЧЕ се е случвала.

29585

17

Izalina

04.01 2017 в 14:53

Нали ти е ясно, Ред, че боко няма да командирова мотивирано и отново за наша сметка част от 5те хиляди (отново от всички сектори) човека на щат в СДВР и по-големите ОД да дежурят по селата, за да ми затвори устата и да покрие цялата нужда от присъствие в страната?
Разбира се, че може. Всичко е възможно, но "на парче" е лоша идея. Имаме и исторически примери, имаме и съвременен такъв в други бели държави. Е и? Мислиш, че ще изнаглее и ще действа пряко закон и икономическа логика само и само за да спечели гласовете от селата? И ако го направи за сметка на сигурността в градовете, където дилърите тровят децата с наркотици и също има маса обири, да не говорим и за по-тежки престъпления, съвсем сме му изтървали края е скромното ми мнение. Не, че не ми е мъчно за бабата и дядото на село, които съвсем нямат избор, завалиите, ама това не е нещо, което става от днес за утре, а само чудесно пожелание и в дадения момент - нищо повече от популизъм.

63994

16

Red or Dead

04.01 2017 в 14:26

@иза, есенцията на моя пост е, че нещата МОГАТ да се случват и сега, щом са били факт преди.....всичко е въпрос на......МОТИВАЦИЯ, не знам защо се пренебрегва фактът, че за власт имащите е изгодна сегашната ситуация......и това,че те държат на къса каишка цялата система, като са я превърнали в тяхна частна охранителна фирма, точно за сметка на народеца, като на всичко отгоре им плащат с парите на същия народец.....ФАКТ!

29585

14

Izalina

04.01 2017 в 14:18

Red, аз дори не съм убедена, че може да се нарече дуел.
Аз настоявам, че при настоящите условия на боко приказките няма как да се реализират чисто технически, а Денис и ти, че някога се е случвало. Е? Къде е спорът. Така или иначе не вижам някой освен боко да твърди, че този път ще го бъде.

Коментар 9, абзац 1 е моето решение, ама без илюзии, че някой би се хванал здраво да го свърши.

63994

13

Red or Dead

04.01 2017 в 14:11

@иза, прочетох коментарния дуел м/у теб и @Денис и изцяло съм на негова страна!

Според мен неговата идея е, че когато НАИСТИНА власт имащите искат да решат някакъв проблем, би трябвало да търсят(НАИСТИНА) начини за решението, а не както до сега.....да търсят оправдание.....

Само ще вметна, че през “социалИзЪмат“ всеки квартал(викаха му квартален) и село си имаха милиционер, когото ВСИЧКИ познаваха....просто човекът си беше ВИНАГИ....там.....повярвай ми, нито бяха повече, нито по-добре платени от сега.....разликата е, че ТОГАВА те наистина бяха на ползу роду, докато сегашните сучат от всички вимета, а обикновеният човечец за тях е едно нищо......

29585

12

Izalina

04.01 2017 в 14:09

:) аз лично отдавна надежди на тоз целия наличен материал горе или устремен нагоре не възлагам.
Най-тъжното е, че всички решения са или само на теория или с давност близо 100 години, така че се връщам към първия си коментар под темата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!