Борисов има само една забележка: Слави трябвало да е премиер

OFFNews 31 юли 2021 в 14:12 4115 4

„Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това беше първият коментар на бившия премиер Бойко Борисов за номинацията на Пламен Николов за министър-председател. Той даде оценка на предложението на „Има такъв народ” при включване на живо в социалните мрежи от фестивал в Котел.

"Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения. Единственият виновен за всичко това е Румен Радев. Защото видяхме коварството му – данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, от Радев беше назначен за финансов министър. Той дори в прессъобщението си излъга - приходите за „Хемус” ги написаха като излишък. Хората от Варна, Шумен трябва да знаят, че те им унищожиха магистралата”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат. Борисов е на мнение, че протестът пред президентството след излизането на представителите на „Има такъв народ” е организиран именно от държавния глава в съучастие с Васил Божков.

„Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина. Рашков сега ходи и гони учителките и медицинските сестри, че гласували на изборите. И се хвали от трибунката. А добре, че ние им казахме, че се е увеличил натискът по границата”, обвини Борисов. Той е на мнение, че държавният глава е в паника и че е посял омраза.

"Радев създаде война между политическите партии. Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти. За да се съберат и да управляват – 2,3 5 години. Моля го Слави да излезе и да се разберат. Ние не искаме да управляваме. Да се съберат и да си поемат отговорността за обидите, компроматите и глупостта. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, каза Борисов и подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той пророкува, че след септември нещата ще се влошат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша