Борисов и Захариева изразиха съпричастност към китайския народ

OFFNews 02 февруари 2020 в 10:56 2993 1

Снимка Архив

Бойко Борисов изпрати писмо до премиера на Китайската народна република Ли Къцян, в което изразява съпричастността на българското правителство към китайския народ по повод тревожното разпространение на коронавируса и жертвите на болестта. 

Това съобщиха от правителствената пресслужба. „От името на правителството на Република България и лично от свое име поднасям искрени съчувствия на семействата и близките на починалите, пожелания за скорошно и пълно възстановяване на заболелите, както и съпричастност към приятелския китайски народ в този тежък момент“, отбелязва в писмото българският премиер.

Министър-председателят Бойко Борисов изразява надежда, че своевременно предприетите мащабни и бързи действия от китайското правителство, медицински среди и общество за справяне с разпространението на вируса скоро ще дадат резултат и кризата ще бъде ефективно преодоляна.

В писмото премиерът Борисов посочва, че навременните и последователни мерки са от голямо значение не само за Китай, но и за международната общност като цяло.

„Уверявам Ви в нашата солидарност с жителите на Ухан и засегнатите провинции и пожелавам успех на правителството и народа на Китай в усилията за справяне с коварното заболяване“, заявява още министър-председателят Бойко Борисов до китайския премиер Ли Къцян.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също изрази съпричасност към Китай, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Тя изпрати писмо до китайския си колега Ван И, в което изрази солидарност с Китайската народна република в борбата с новия коронавирус. 

„Високо оценяваме неспирните усилия на китайското правителство да се бори с новия коронавирус и имаме пълно доверие в способността на Китай да контролира вирусното заболяване. Китай предприе бързи и силни мерки, като въведе национален механизъм за предотвратяване и контрол, който се надяваме, че ще бъде ефективен за ограничаване по-нататъшно разпространение на вируса“, заяви в писмото Екатерина Захариева.

Външният ни министър изрази съболезнования за загубените животи в следствие на болестта и пожела бързо възстановяване на всички заразени в Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

1

order

02.02 2020 в 11:20

Властта на суджуците, асансьорите, къщите на тъщите, терасите, боклукомора и водомора е много по вирулинтна от коронавируса 2019 nCoV. ВЛАСТТА ПОГНА БАБА СТОЙНА КАТО ВРАГ НОМЕР ЕДНО < https://www.youtube.com/watch?v=Koi685iwWm8&feature=emb_logo >Е БЪЛХАРИЯ! БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ СЪБУДЯТ! МУХЛЬОВЦИ СА ВСИЧКИ, КОИТО НЕ ПРОТЕСТИРАТ! ВИДЕО! ВИДЕО! На 29 февруари: ТОВА Е БЕЗСРАМЕН ЧОВЕК! СЕГА СЪМ ЕДИН ПАРЦАЛ И БОЙКО ВСЕКИ ДЕН СИ ТРИЕ КРАКАТА С МЕНЕ! ВИДЕО! Ведната след като видеото обиколи социалните мрежи полицаи от МВР са налазили баба Стойна в Дома за стари хора, където живее, за да я профилактират защо говори против властта и Бойко Борисов!....
https://www.youtube.com/watch?v=Koi685iwWm8&feature=emb_logo