Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър, нека е ясно чий е, каза Ивайло Мирчев

Депутатът предлага да се сформира парламентарна комисия за разследване на действията на полицаите по време на протеста срещу БФС

Ружа Райчева 20 ноември 2023 в 10:54 2047 3

БГНЕС/Надежда Пеева

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ивайло Мирчев

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев е на мнение, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Пеевски пазят Стоянов след скандала с полицейското насилие на протеста срещу "Български футболен съюз".

В публикация в социалните мрежи Мирчев пише, че тази сутрин министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е казал в телевизионен ефир, че е имал редовни срещи с Пеевски. Мирчев призова Стоянов да обясни причината за въпросните срещи.

Депутатът от ПП-ДБ предлага спешно да се създаде парламентарна комисия за разследване на действията на полицаите, както и министърът да бъде извикан за изслушване в Народното събрание още в сряда. 

Ето какво написа Мирчев:

"Ако у министъра въобще е останало нещо мъжко веднага трябва да подаде оставка. А изводите тук са няколко:

- Всеки полицай трябва да има персонална камера. Щом на фронта в Украйна войниците могат да имат, значи това може да се направи и за родните полицаи. Ще направим такова предложение.
- Служебните номера на полицаите трябва да се виждат, а не да са скрити. Не може анонимни полицаи с маски да пребиват хора и да остават безнаказани.
- Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър след бруталното насилие над граждани и журналисти. Нека е ясно чий е министърът.
- В парламента спешно трябва да се създаде комисия за разследване действията на полицията, както и още в сряда да бъде извикан министърът (който и да е той в този ден) на изслушване в пленарна зала.
- Филмът "Уроците на Блага" не е документален. Министърът не е бил на документална прожекция, а на премиерата на филм от програмата на "Киномания". Всички други твърдения са безсрамни лъжи.

P.S. Поведението на министър Стоянов е жалко. Оправданията му безсрамни, а защитата, която му организират от ГЕРБ и ДПС най-меко казано странна."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

3

Wenc

21.11 2023 в 09:08

Ама Киро Кислорода се кълнеше, че министри на герб няма.. няма и да има.. само габриелката. Драго ми ППейче обло.

-1650

2

ob1

20.11 2023 в 20:26

Борисов: Ако си отиде вътрешният министър, Денков също трябва да подаде оставка

Пеевски: Заставам твърдо зад МВР

Та чий е тоз ценен кадър викаш, герберче? :)

605

1

Wenc

20.11 2023 в 11:18

Е как чии е? Ваш е.
Човека си каза, 2 дни Киро му се е молил да стана министър.
Запознал ги е Петър Петров от ДАНС, също един от ПП!!

Сега и този ли министър ще тръгне с охрана? Оня Осемхилядник голям гамен ще излезе.
 
X

Да помогнем на украинските деца!