Борисов: Хайде по темата ваксиниране да се обединим

Мая Младенова 26 октомври 2021 в 12:57 2679 2

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова политиците да се обединят по темата с ваксинирането, за да излезем от COVID кризата.

На брифинг в централата на партията днес той обяви за експерименти зелените сертификати и тестовете за учениците. "Хубаво, ще похарчат едни пари. Но това се правеше в света преди една година, когато нямаше ваксини. Оттогава всички бели държави, вкл. такива като Унгария, Орбан има 80% ваксинирани...", каза Борисов.

Според него причината за ваксинационния хаос у нас е президентът Румен Радев, който еднолично ръководел правителството и не се чувал гласът дори на служебния премиер Стефан Янев.

"Ние месеци наред казваме, че трябва да се ваксинираме. Сега те узряха до това. Хайде по темата ваксиниране да се обединиме. Да ваксинираме възможно най-много хора", призова Борисов.

Той отхвърли въпрос не мисли ли, че спирането на ваксината на "Астра Зенека" по време на управлението на ГЕРБ е сред причините за скептицизма на хората. Според Борисов тогава това решение било правилно, защото било взето в цяла Европа и не било ясно дали тази ваксина няма тежки последици върху живота и здравето.

Борисов допълни, че сам преодолял страха си от инжекции, за да даде пример на последователите на ГЕРБ, като се ваксинира.

"50 000-60 000 ваксинации на ден системата може да ги постави и ще излезем дълготрайно от кризата... По време на изборите ще минат над 100 000 карантинирани... Децата искат да ги тестват и да ги пускат на училище, а родителите и учителите да не се ваксинират. Това са сложни, трудни решения. Има трудни, но правилни решения, решаващи дълготрайно този проблем.... Цял свят се ваксинира, ние ще сме единствените, които няма да го направим", добави бившият премиер.

Той разкритикува Румен Радев и за това, че повикал на среща ЦИК, докато тече предизборната му кампания. После цитира данни на БНБ, че през 2021 г. има спад на инвестициите с 63%, а депозитите се увеличават въпреки отрицателните лихви и са надхвърлили 100 милиарда лева.

За мен това означава, че пословичната инициативност на българите да инвестират е уплашена от българското правителство и те предпочитат да плащат, за да стоят депозитите в банките, вместо да инвестират, коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1919

1

Lindemann

26.10 2021 в 13:35

Бай Х*й, ти пак си успял с една пресконференция да изговориш 1 млн глупости.
Кой е въвеждал зелен сертификат преди една година, при положение, че тогава ваксини все още нямаше???
Ти ли точно си човека, който говори за обединение, след като единственото, което правиш е, да говориш срещу Радев и служебното правителство ден и нощ и то само защото ти спряха кранчетата и от мутра с власт стана натирена мутра?
И айде точно ти за инжекции не говори, че като те знаем каква си мижитурка, мога да хвана бас с всеки, че даже не си се и ваксинирал, а само си позирал на снимка. Неслучайно не е махната дори капачката на инжекцията, с която уж те ваксинират.