Борисов: Голям е страхът, че ще има евроатлантическо правителство

Не става дума за коалиция, а за отговорност, заяви лидерът на ГЕРБ

OFFNews 23 май 2023 в 15:53 3130 3

Борисов
Бойко Борисов.

Споразумението с „Продължаваме Промяната - Демократична България” за съвместно управление с ротационен премиер не е коалиция, а „отговорност”. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш трижди министър-председател Бойко Борисов.

„Не е коалиция. Ако е коалиция, аз и Кирил Петков ще сме премиери или министри. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и със 100% еднакви програми”, подчерта той.

По думите му загърбването на егото, както направили самият той, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов дава възможност да се преодолеят хаосът и кризата.

„Поздравявам лидерите и на „Да, България”, и на партията на „Промяната”! Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато направят правителство. Защото тези, които биха казали нещо срещу такъв кабинет, работят за сриване на цялата политическа система”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че правителството се прави от Мария Габриел и акад. Денков.

„Аз и партията сме казали, че сме дали на Габриел 100% правата да подготви такъв кабинет, да направи компромиси, но да има правителство. Видяхте уплаха в очите на всички и яростната атака от вчера. Защото ще има редовен кабинет от евроатлантически партии”, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

3

мнение от IP

23.05 2023 в 17:17

Предъвкваните опорки от Борисов за омразата между лидерите и партиите са за немислещите избиратели. Останалите знаят, че не става дума за омраза, а за нетърпимост към безнаказаността за пачките и кюлчетата. Не разбирам избирателите на ГЕРБ, които нямат облага по партийна линия и въпреки това гласуват за тази партия. Не ги мразя, на едно дередже сме. Надявам се и някой от останалите 60% негласуващи да разбере, че всичко засяга и тях.

9030

2

Ivan Terziysky

23.05 2023 в 16:25

Тъй, тъй Баце, искам най силно да викаш Урааа. А вчера беше поунил, били сте направили голяяяма крачка назад (;)), ама преспа и вече - УРА!
Браво на ПП-ДБ. Сготвиха го на бавен огън. Ще има и машинки за гласуване и др. екстри... Хихихи!

2073

1

Johnny B Goode

23.05 2023 в 16:19

Не бе Баце, голям е страхът, че пак ти и омаразната ти крадлива шайка ще се намърдате във властта.
 
X

Да помогнем на украинските деца!