Борисов: ГЕРБ ще задели 150 000 лв. от партийната субсидия за два апарата за извличане на плазма

OFFNews 09 ноември 2020 в 18:35 3091 2

Ще заделим от партийната субсидия 150 хил. лв., с които ще се закупят допълнителни два апарата за извличане на плазма. Това стана ясно от видео на министър-председателя Бойко Борисов, публикувано в личния му профил във Фейсбук. 

"За да сме солидарни, взехме решение да организираме кампания за даряване на кръвна плазма. Призовавам всеки преболедувал, който отговаря на условията, да бъде дарител", допълни той. По-рано днес стана ясно, че по предложение на Борисов Изпълнителната комисия на партията е решила да се организира кампания за даряване на кръвна плазма. От ГЕРБ приканват всички свои симпатизанти и членове да се включат в кампанията.

Премиерът е категоричен, че държавата няма да пести средства за осигуряването на апарати за извличане на кръвна плазма.

"Максимално бързо Министерството на здравеопазването ще стартира процедури за закупуването на още от необходимите машини. Министър Ангелов ме увери, че до няколко дни и във Варна ще има възможност за даряване на плазма. С европейско финансиране такива машини ще бъдат налични в Плевен и Пловдив", допълва той.

В Закона за политическите партии няма категорична забрана с парите от субсидията да се правят дарения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

Руми Лазарова

09.11 2020 в 23:45

За категоричен, си категоричен, Борисов, но това трае от ден до пладне. После сменяш плочата. Такъв хаос е в главата ти, а и зад тебе НЕМА никой, защото ти си избираш за министри калинки.

Държавата нямало да пести пари. Това СА НАШИТЕ пари, борисов, не твоите от чекмеджето заедно с кюлчетата, които още не си казал откъде ги имаш.

Този грип показва, че премиерът на България е жалък лъжец, според когото никой друг освен него няма да може да се справи с пандемията и да предпази хората от смъртта. А се оказва, че благодарение на същият жалък човечец смъртността в България е най-високата в Европа, просто защото неговото десет годишно управление СЧУПИ здравната система на държавата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОПГ ГЕР(БКП) е диагноза. ОСТАВКА!