Борисов: ГЕРБ ще предложи правителство от експерти

OFFNews 03 декември 2022 в 14:16 2664 5

Борисов и  Урсула фон дер Лайен

Снимка Фейсбук на Борисов

Борисов и Урсула фон дер Лайен в Атина

Правителството, което ще предложи ГЕРБ ще бъде от експерти, които могат да стабилизират България.

Това информирал Бойко Борисов председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на ЕНП в Атина, съобщи той във фейсбук.

ГЕРБ ще продължи диалога с всички парламентарните партии, защото на България е необходим кабинет, който да ускори работата по приемането на всички закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

Заявих още, че благодарение на парламентарно мнозинство, начело с ГЕРБ, страната ни вече е задвижила процеса по изпращане на военна помощ на Украйна. Въпреки кризите, през които преминава страната ни, потвърдихме и евроатлантическата ориентация на България по отношение на придобиването на втората част от ескадрилата F-16. България подкрепи и перспективите за членство на Република Северна Македония в ЕС, но е време и съседката ни да изпълни своите задължения от този процес като даде конституционни гаранции за правата на всички свои граждани, пише още Борисов. 

Темата за миграционните потоци към Европа е изключително тежка и намирането на работещи механизми за овладяването й заслужава вниманието на всички държави-членки. Миграцията и опазването на външните граници на ЕС не са национален, а общ европейски въпрос. Това заявих в откровен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер. Изразих надежда, че българските власти ще могат да дадат отговори на всички въпроси и да успокоят основателните притеснения на Австрия и на някои други държави-членки, информира още лидерът на ГЕРБ. 

Убеден съм, че на държавата ни е необходимо стабилно правителство, заявих пред председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. Благодарих й, че Европарламентът за пореден път подкрепи България по пътя й към Шенген и подчертах, че е недопустимо пред страната ни да се поставят допълнителни политически условия, след като отдавна сме изпълнили всички критерии за членство, коментира Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

4

ob1

03.12 2022 в 19:33

Експертите на тиквата ги гледахме 12 години. Заради чутовните им умения сега не влизаме в Шенген. Пък сашка си бълва дежурните простотии под ново име.

-795

3

Дедо МразИ

03.12 2022 в 15:15

Ми по-добри са от Киро-Лъжеца, Асенчо-Крадеца, Рашко- Дамаджаната, НАдруСКО, Руди- Гела, Корни -Импекса и И.Т.Н

1000

2

PaulPierce

03.12 2022 в 14:58

Експертите Делян Добрев, Коце Ангелов, Дани Митов и Деси с очилцата :)