Борисов: Днес видях, че ПП-ДБ могат да си говорят само с нас

Лидерска среща между ГЕРБ и ПП-ДБ ще има, ''когато са готови за нея'', заяви той

Ружа Райчева 19 април 2023 в 12:45 3488 1

Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Нека използваме тези дни лишени от чувството за величие. Виждате каква омраза има в днешния парламент сред другите партии. Видях днес, че "Продължаваме промяната - Демократична България" могат да си говорят само с нас. С едно такова голямо мнозинство имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, правосъдие, финанси.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента след среща с парламентарната група на "Възраждане". От страна на ГЕРБ в разговора участваха Борисов и неговият заместник Томислав Дончев.

Борисов каза, че ще има лидерска среща между ГЕРБ и ПП-ДБ, когато "са готови за нея". От 13 часа представители на двете формации ще се срещнат в парламента на тема бюджет. 

"Така, както искат да протичат нещата, накрая пак ще сме на избори", коментира Борисов. Той посочи, че Румен Радев като президент би трябвало да има интерес да има редовно правителство.

"Ние твърдим същото, а в същото време с всеки изминал ден, виждайки отношението на другите партии, разбираме, че ако първите две по големина партии намерим решение - то ще е най-добро за България", каза лидерът на ГЕРБ. 

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев лаконично коментира, че за момента лидерите на ПП нямат покана за среща с Борисов и че това дали ще се отзоват, ще зависи какво съдържа поканата. "Няма още втори мандат, нека видим какво ще се случи с първия", каза Василев. 

По-рано доайенът на 49-ото НС и председател на 48-ото НС Вежди Рашидов коментира в кулоарите, че в такива случаи политическото говорене е неползотворно. Рашидов подчерта, че е важно 49-ият парламент да приеме държавния бюджет, както и промени в Закона за съдебната власт и закона, касаещ уредбата на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Вежди Рашидов прогнозира, че животът на едно потенциално правителство би бил около три месеца. “Трудно виждам ротационното председателство. Нямам отговор дали ще е успешно”, каза още Рашидов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

19.04 2023 в 13:02

Как така тиквата за първи път се изпусна да каже "ПП-ДБ могат да си говорят само с НАС", a не "само с МЕН, р'ииш"?! Някаква метаморфоза се случва в боковата чутора.
 
X

Подкастът на OFFNews