Борисов да каже на Ердоган, че изказването за Кърджали е неприемливо, поиска БСП

OFFNews 25 март 2018 в 14:26 3421 2

Националният съвет на БСП прие днес декларация за Деня на Тракия - 26 март. С нея социалистите настояват "справедливото искане за обезщетението на тракийските българи да бъде поставено пред турската страна на най-високо ниво".

В документа се казва още, че ролята на страната ни на посредник между Европа и Турция не бива да е за сметка на българския национален интерес.

"Изказването на турския президент Ердоган за душевните граници до Кърджали е провокация към националния суверенитет и териториалната цялост на България. То е неприемливо. Премиерът Борисов да заяви тази позиция на срещата на 26 март", пише още в декларацията.

Членовете на НС на БСП решиха още да приемат поканата на Съюза на Тракийските дружества да се включат в отбелязването на Деня на Тракия.

В декларацията си социалистите призовават още "да бъдем единни и единодушни в националните си приоритети, независимо от политическите си възгледи и пристрастия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8957

2

sinia sova

26.03 2018 в 09:06

Как да му каже,на турски ,на английски или на маймуница?Когато ходи в ЕС само си мълчи,а после говори пред послушните журналистки,колко неща им е "казал"...да,ама тук,този номер не става :-D ще го видим -въпроси ли ще задава,или шербет ще поднася...

16193

1

SC

25.03 2018 в 14:30

Няма да има време да му каже. Устата му ще е заета с други работи.