Борисов: Да благодарим на Митрофанова и Радев за спасяването на моряците от ''Царевна''

OFFNews 16 април 2022 в 14:19 27627 15

Снимката е от днес, от Добрич и е публикувана в официалния FB профил на Борисов

Слушайте внимателно президента Радев. Само преди две седмици, когато ставаше въпрос да се изгони посланик Митрофанова, той им каза: „Какво ще стане с моряците?“ Сиреч, тогава е била в ход операцията между нашето президентство и руската страна да ги изведат, заяви пред членове и симпатизанти в Добрич председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той е на мнение, че ако трябва на някого да се благодари за операцията по спасяването на българските моряци от кораба „Царевна“, то това са Румен Радев и Елеонора Митрофанова. Според Борисов Кирил Петков си е присвоил заслугите.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство, в което премиер е Кирил Петков

След ареста на трима членове на ГЕРБ партията няма да подкрепи правителство, в което премиер е Кирил Петков, заяви Бойко Борисов.

„Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое. Така че всякакви опити да се влияе на партията отвън, да знаят, че докато е Кирил Петков, това не може да се случи“, каза още той.

Борисов допълни, че ГЕРБ са скандализирани от вчерашните изявления на външния министър Теодора Генчовска за Република Северна Македония:

„Това, което госпожа Генчовска каза, във всяка друга ситуация предизвиква падане на правителството, където и да е в света."

По думите му се води „двойна, двойствена, скрита външна политика, и то спрямо националния интерес на България".

„Вчера чух Петков да казва, че за Северна Македония и опозицията трябвало да го подкрепи. Ние направихме договор за добросъседство. Има пълен консенсус при президента Радев по темата за Северна Македония и между всички политически партии. В разговорите, които сме водили и със сегашния премиер на Северна Македония, ние сме казвали да се изпълни договорът за добросъседство. Съществената част от него е езикът на омразата, учебниците и историческата комисия. От шефа на историческата комисия разбрахме, че няма никакъв напредък. И от външния министър вчера разбрахме, че няма никакъв напредък. Министър-председателят Петков казва, че има огромен напредък“, коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

17

Moirae

19.04 2022 в 15:56

За кой път лъсва хибридната му същност. Не се е променил и некой не трябва да очаква друго.

2099

16

Mateevk

17.04 2022 в 09:32

Поредната простотия, изръсена без мисъл. Най-първичната благодарност може би я дължим на него заради Турския поток.

1236

13

БотоксПутю

16.04 2022 в 19:03

Банкянският нерез - политик от световна величина със собствен стил.

1905

12

2021

16.04 2022 в 18:53

Не знам дали го пита някой, виж социолог. прогнози - ГЕРБ изплуват пак отгоре...

-8580

10

Смешен си Боко.