Борисов бяга от Горанов като дявол от тамян: Разграничили сме се! Той не е на никаква длъжност!

OFFNews 11 февруари 2023 в 14:28 14884 21

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Бойко Борисов

Разграничили сме се от Владислав Горанов, той не е на никаква длъжност. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, цитиран от БГНЕС, включването на бившия финансов министър и депутат от ГЕРБ Владислав Горанов в списъка на САЩ със санкционирани българи "Магнитски".

Владислав Горанов беше финансов министър, докато Борисов беше министър-председател на България.

Той съжали децата на Горанов, защото големите можели да понесат всичко, но не и малките, и изрази надежда Горанов да докаже, че е невинен.

Борисов коментира въпроса на среща в Стара Загора.

Тъй като Горанов беше уличен публично от хазартния бос Васил Божков в корупция, Борисов побърза да увери, че ГЕРБ не била получила нито стотинка от Васил Божков. “Ако някъде някой е получавал - да си носи отговорност”.

“Искам да напомня на тези, които злорадстват, че още тогава той беше освободен като министър и депутат и оттогава не участва в нито една листа на партията. Ние дотолкова можем като партия да се разграничим. Ако има доказателства - органите да разследват”, коментира Борисов.

След темата „Горанов“ и разширяването на списъка със санкционирани по Глобалния закон „Магнитски“ Борисов мина към изборите на 2 април и заяви, че на тях ГЕРБ ще е първата политиеска сила, “защото хората виждат направеното от ГЕРБ, виждат какво стана с инфлацията, с цените, когато я няма ГЕРБ. Нека ни сравняват”.

Бившият му външен министър Даниел Митов пък САЩ да представят доказателства за твърденията си за корупция. Той също се постара да разграничи партията от бившия министър. Санкциите не могат да опетнят всички в партия ГЕРБ – каза той пред Нова тв.

Той отрече да е обсъждано изключването на Горанов като член на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

21

Alexandar Bogdanov

12.02 2023 в 07:46

Бойко е пионка и това започва да си личи!

5827

19

pisnamiotmutri

11.02 2023 в 21:41

Сложил за финансов министър бивш служител на колегата си от НДСВ Пеевски и сега се прави на неразбрал. Ама то не може все да крадеш и да се оправдаваш с това, че си тъп. Цялото ГЕРБ като гласува лобистки закони за да цъфти хазарта и държавните фирми като пощи и митници облъчваха с реклама на хазарта аз ли бях виновен.. или сам Владко? Крадецът вика дръжте крадеца ден пореден.

4038

18

Moirae

11.02 2023 в 21:04

Този до последно ще шуми, че тук било така, че нямало алтернатива - да си траем и да го избираме. Ние постиженията на Борисов сме ги виждали, но нещо като че ли се страхуваме от една тъпа мутра, която с нищо не е заслужила уважение. Всичко е правила за сметка на неподчинените му българи, да не говорим как облиташе с хеликоптер Руски поток, да докладва за напредъка пред кремъл. Борисов е крайно безпринципна и бездарна личност, която никога няма да се нагърби с нещо съществено. Колко проблеми остави пренебрегнати. Колко други бяха завещани.

1236

17

БотоксПутю

11.02 2023 в 20:38

" .... както и по-долустоящият."

Радостен съм, че успях да предизвикам по-долния.

1236

15

БотоксПутю

11.02 2023 в 19:51

Да мразиш простащината вредно ли е?

800

13

Batze

11.02 2023 в 19:09

Красимирчо, ти какво всъщност искаш? Да вземем да му връчим медал на Горанов? Или да вземем да ожалим Боката, който, видиш ли, изобщо нямал представа какво се случва. Американците ясно показаха какво най-много се правеше при управлението на ГЕРБ - крадеше се в индустриални мащаби...