Борисов: Безработица у нас реално няма

OFFNews 01 август 2017 в 10:53 12333 10

Корнелия Нинова не е печелила президентски избори, БСП нямаха кандидат - подкрепиха независим. Така че ние с тях на президентските избори не сме се сблъсквали.

Това каза пред журналисти в Пазарджик премиерът Бойко Борисов по повод нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че на изборите за президент председателят на ГЕРБ е понесъл първата си голяма загуба и не е можел да я преживее. С това подскачане от подскачане от Бузлуджа - лъжа до лъжа се говори. На парламентарните избори, когато бяхме аз и тя, и резултатът е категоричен – в полза на ГЕРБ – 15 депутата повече”, обясни Борисов, цитиран от Фокус. 

„Като чух от Сметната палата за това, какви нарушения е открила за президентските избори, малко ще ме е страх да коментирам толкова смело подобен въпрос. Още повече, ние с президента Румен Радев се видяхме, поговорихме, че дирекция „Антикорупция” в ДАНС ще отиде в Сметната палата”, коментира Борисов. 

Борисов коментира и икономиката и безработицата в страната. "До преди няколко години говорехме за безработица, но днес тя е под 7%. Всъщност тези, които не искат да работят, са безработни. Имаме 3,9% ръстът на икономиката, а по отношение на безработицата - на практика не можем да намерим работници. Бюджетът е на близо 2 млрд. лева излишък. С кои параметри Корнелия Нинова ще се похвали - в техния мандат събориха КТБ, каза още Бойко Борисов.

Инвеститорите са тук, важно е да отговорим на нуждите им за високо квалифицирана работна ръка, заяви Борисов в Пазарджик, където присъства на откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти. Премиерът отбеляза значението на образованието и на дуалното обучение, което спомага за квалификацията на младите хора, на фона на ниската безработица в страната. Борисов напомни, че наскоро беше открита друга германска инвестиция у нас и изрази увереност, че такъв интерес ще продължава да има.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

10

neverland

01.08 2017 в 15:00

Друг е въпросът, че хората не могат да разберат, че ако няма работно място в двора им, трябва да търсят в съседния двор, ако няма и там в съседното село, ако няма и там в съседния град, ако няма и там в съседната област и така…. Естествено, като се сметнат разходите(пари, време, усилия) и се приспаднат от приходите.

ПС

Първо и основно житейско правило, не търси причината за неволите у другите хора и странични фактори, а у себе си. Но така е по лесно, защото да кажеш "аз съм винонев, моя е грешката, че не съм..." тежи и то много и затова, често за да не се замоизядем от вина и угризения прехвърляме вината на Държавата-мащеха, на Доган, на Путин...

14355

9

neverland

01.08 2017 в 14:56

Колкото и да е трудно за преглъщане, но е прав Бойко. Реално безработица няма, има: -- мързел
- Отказ от желание за работа
- Липса на адаптация с новите реалности, където човек трябва да притежава мобилност
- Некоректни чорбаджии
Ако се броят и местата и в Сивата икономика…нещата наистина отговарят на казаното.
Друг е въпросът, че не се спазва трудовото и не само, законодателство, че се плащат мизерни заплати. По скоро не е правилно да се използва “безработица”, а “работещите-бедни”.
Друг е въпросът, че една част от търсещите работа имат нереалистична представа за уменията и знанията си, а съответно очакват прекалено високо възнаграждение.
Друг е въпросът, че има безработни с 4 висши, ама, че тия висши са от преди 72-а год. и са от рода на “оператор на…..(еди каква си машина)”
Друг е въпросът, че хората не могат да разберат, че трябва постоянно да се преквалифицират и да усвояват нови знания и умения, което не е задача на държавата, а тяхна задача.

7930

8

jkljkl123

01.08 2017 в 13:55

Безработни цигани много (поради най-различни прични и не всички в самите цигани).

Има недостиг на квалифицирани (до не кой знае колко квалифицирани) хора. За което са си виновни родните "бизнесмени" и "политици".

Из провинцията вече почват побоища и изнудвания за отказ на работник от "работодател" - скоро очаквам и легализация на робството.

13507

6

От Бойковите уста, в Бойковите уши!
Един е ГЕРБА и Бойку е негов пророк.

15256

4

mendi

01.08 2017 в 12:30

Прав е Боко!
Дори реално няма престъпност, бедност, болести и нещастие!

Ако някой не е на това мнение, ще бъде преобучен чрез установените за целта средства.

12021

2

bls

01.08 2017 в 11:24

А хич няма, има скрита безработица - скрита от програми за заетост.