Борисов: Аз самият, щом ми дойде ред, ще се ваксинирам

OFFNews 09 декември 2020 в 11:37 2754 0

Като говорим за ваксини  - всички доктори, аз самият, щом ми дойде ред, включително и артистите по театрите, които са на първа линия, възрастните хора, полицаите на първа линия, ще се ваксинираме. Но когато ни дойде реда, за да няма приказки, коментира премиерът Бойко Борисов, който инспектира базата на държавната фирма Бул Био и се запозна с плана за строежа на склад за съхранение на ваксини.

"Развихме го и сега ще го мултиплицираме още повече, защото това е голяма гордост за българите", обеща премиерът, визирайки производството на БЦЖ ваксина, която стига дори до Австралия, както стана известно от думите на придружаващия го здравен министър Костадин Ангелов.

Премиерът използва момента да се запознае с хода на ремонта в "Пирогов", както беше докладвано от шефа на лечебното заведение проф. Асен Балтов, в момента се работи по изолацията на сградата. Здравният министър съобщи за дарения за болницата в Габрово и софийската УМБАЛ "Св. Анна". По този повод Борисов честити днешния християнски празник на медиците, които работят там и на всички именици. Проф. Мутафчийски докладва доставката на фризери във военните болници в страната.

"Голяма чест е за нас това, което правите", обърна се към служител на Бул Био премиерът, който инспектира и залата, в която се отглеждат лабораторни влечуги, по-конкретно 27 пепелянки, които по думите му "сега си почиват на топло". 

"Да ви благодарим още веднъж, че разнасяте славата на България. Нашата държава е съучаствала за осем ваксини срещу COVID-19. Едно голямо благодаря и продължавайте така да разнасяте славата на България", обърна се към колектива на "Бул Био" премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови