Борисов: Ако си отиде вътрешният министър, Денков също трябва да подаде оставка

OFFNews 20 ноември 2023 в 17:17 3573 8

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово

Ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов си отиде, то и премиерът Николай Денков също трябва да подаде оставка, заяви в Дулово председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

В петък "Продължаваме промяната - Демократична България" настояха за оставката на Стоянов - заради полицейското насилие над демонстранти по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни зам.-вътрешния министър Темелакиев. Цялата разправия е, че това е последното останало място, което не може да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков. Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство? Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов твърди, че Калин Стоянов е бил посочен за министър от Кирил Петков след настояване на ГЕРБ да бъде избран вътрешен министър, който да е неутрален и отдалечен от всички партии. Борисов каза още, че Стоянов е бил доведен от Бойко Рашков и че "не е случаен човек".

"Аз никога не съм ходил при него в МВР, спазвал съм си думата, че няма да се месим. По време на изборите разбрахме, че те (ПП) ходят в министерството, кадруват с цел да преследват политически опоненти", твърди председателят на ГЕРБ.

По думите му един от зам.-министрите във вътрешното министерство е бил охрана на Кирил Петков.

Според Борисов искането за смяна на вътрешния министър е провокирано от намерението "кадровиците на ПП да си донаслагат и последните си протежета".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

8

редовно четящ

20.11 2023 в 21:08

Когато видя това нещо, много ми се иска да свърши ........два кубика.

345

7

Джендо Джедев

20.11 2023 в 20:03

Сега си припомних, че Боце хленчеше преди няколко дни, че се проляла кръв, пък сега - хората се интересували от оставката на Михайлов... :D

12073

6

Панелен земеделец

20.11 2023 в 19:53

Кой ли беше премиер, когато налагаха хората от протеста (под колоните и навсякъде). Кой ли бе, когато на бял свят излязоха кадри и свидетели. И подаде ли оставка?
Вече започвам да се моля на Господ (оня, дето беше българин преди 30 г. на Парк де пренс) да вземе да си поприбере един-друг. Ако милее за вярата ни в доброто и, че животът е вълшебство ръкотворно.
Вече си мисля (с електората в територията), че няма как да стане иначе.
И, г-н Денков, поне половината управлявани не Ви искаме оставката, но по-добре нови избори (за нов СОС също), понеже винаги има нова надежда и шанс.

9347

5

Анализи

20.11 2023 в 19:51

Време е на борисов да му се напомни къде се намира. С глупавите си коментари се приближава към края, който той най-малко иска. Да внимава, търпението не е безгранично. А и на публиката й писна от изцепките му.

12078

4

edin slep

20.11 2023 в 18:33

Ха, Денков каза че няма нищо против да подаде оставка, ако човекът на Борисов в МВР не се оттегли. Какво ще стори сега Тиквуний Първи?

1000

3

Зла свекърва

20.11 2023 в 18:05

До министър председателя Денков: никой гражданин не иска твоята оставка.
Всички виждаме сложната ситуация, в която се намирате.
За такива престъпления спрямо протестиращи е редно оставка да подават ръководителите на МВР - министър.

За такива изказвания, като на Борисов, прозападните гражданите трябва да си припомнят, че трябва да свалят доверието си от ГЕРБ и да го насочат към партии, които са по-нормални. Да искаш от мутра да бъде политик с респект към правото се вижда, че е кауза пердута. Той е на ниво сделки, договорки, шменти капели и вулгарни обиди.

За него очевидно не е проблем, че полицаите са пребивали невинни граждани, а че със свалянето на министъра ще му се развали интереса и тежестта, която има в настоящия кабинет.

2000

2

Райчо

20.11 2023 в 17:23

Най-после намериха цаката на Денков! Царе са на интригата!

345

1

Джендо Джедев

20.11 2023 в 17:23

"Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов, не от тази на Стоянов."

Хората се вълнуваме от това да имаме свестна полиция, която да не млати паднали хора, тикво! А за това е отговорен министърът.

А това кой е шеф на БФС, си е въпрос на БФС, а не на правителството и на политиците!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки