Борисов: Ако един от параметрите в държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка

Моята заплата става 7000 лв., на Румен Радев - 11 000 лева, обяви премиерът

OFFNews 15 ноември 2018 в 08:23 5107 7

Не е приятно под прозореца ти да викат "Оставка!". Още повече, че с майките на деца с увреждания се разбрахме, отпуснахме 150 млн. лева повече в бюджета за догодина. А с едно непремерено и обидно за тях изказване Валери Симеонов ги върна на улицата. И ми е мъчно, и ме е яд. 

Това заяви Бойко Борисов в интервю за Антон Хекимян от бТВ, като се извини отново на майките. Не е в моите възможности да спра протестите. Оставката на Валери Симеонов е в ръцете на Патриотичния фронт, аз имам коалиционно споразумение. Оставката на Валери Симеонов не се обсъжда в момента, каза Борисов. 

Що се отнася до протестите за цените на горивата - с 20 стотинки са паднали цените на горивата в момента, не заради протестите, а защото цената на петрола пада, обясни Борисов. Надявам се протестите да спрат при това положение, каза още премиерът. 

Нинова припознава ли се в това, че нейните депутати нарекоха 80% от хората за дебили, коментира Борисов изказване на лидера на БСП, че щом премиерът не иска оставката на Симеонов, значи се припознава в него. 

Ако един от параметрите в държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка, категоричен бе Борисов. 

Нищо различно няма в социологическите проучвания днес - както са ни подредили хората на избори, така е, отговори министър-председателят на въпрос за рейтингите на партиите. 

От миналия вторник до вчера президентът Румен Радев напада правителството всеки ден, коментира Борисов по въпроса има ли война на институциите. Все едно някой да ти бие шамари, а да се казва те се бият, каза премиерът. 

Какво общо има Визия за България на БСП с президента? Ама той приема Нинова, тя излиза и казва: Радев харесва много неща от визията... Визия за България е една глупост, но президентът не иска да приеме шефа на бюджетната комисия, финансовия министър, да чуе доводите защо кметовете искат по-висок данък за старите коли. Затова им казах "отидете и говорете вие с президента на сдружението на общините, допълни премиерът. 

Президентът не може да критикува само нас, защо не каже, че се справяме по-добре от БСП с битката с корупцията, попита риторично Борисов. 

Заплатата ми става 7 000 лева, на президента пък - 11 000 лева, уточни премиерът по повод коментарите, че заплатите на депутатите се вдигат с 90 лв., а на пенсионерите се дават добавки от 40 лв. за Коледа. 

Винаги има анархисти, които искат да свалят властта от улицата. Има дни, в които и на мен ми писва от всичко. Ако остане 1 час за футбол - иначе ще откача, призна Бойко Борисов.  

Ще има промени в кабинета, но сега не е време да ги правя, каза още премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

7

мнение от IP

15.11 2018 в 14:35

Каква е тази журналистика? Въпросите се движат по повърхността. Защо не е зададен нито един въпрос, подкрепен с фактите, които коментиращите тук дават? Защо никой не попита как всичко е толкова чудесно, а намаляваме и имаме най-ниските заплати в ЕС, как Доган си купи ТЕЦ Варна, защо има толкова скандали за корупция, защо БДЖ беше фалирана защо няма реформа, а се наливат пари и в администрацията и в здравеопазването и т.н. Вместо това тъпи въпроси от рода на колко лева ще получи Борисов и колко пенсионерите за Коледа.

14469

6

случайно прочетох

15.11 2018 в 13:51

На фона на съсипията в Родината, тоя казва: "Ако остане 1 час за футбол - иначе ще откача"!!!!!!!!
Защо не чете по 1 час на ден???
ПОЗОР!

6000

3

ИстинатаБоли

15.11 2018 в 11:23

Само за една година населението на България е намаляло с 51 825 души, като вече е 7 050 034 души. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за демографските процеси в страната през 2017 г. Така през миналата година българите са намалявали със 142 души на ден. В свой анализ на демографските процеси в Европейския съюз Евростат обяви, че населението на България е намаляло с 416 хил. души за последните десет години. За същия период от време населението в ЕС се е увеличило с 11.5 милиона души.
764 общински и държавни училища са закрити през последните 10 години. Това се разбира от писмения отговор на бившия вицепремиер и министър на образованието Меглена Кунева до депутат, цитиран от БГНЕС
19 лечебни заведения са били закрити през годините на управлението на ГЕРБ, съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация, получена от МЗ по закона за достъп до обществена информация.

6000

2

ИстинатаБоли

15.11 2018 в 11:22

Според отчета на Министерството на вътрешните работи от февруари 2018 г. 75% от най-масовите и мъчителни за българските граждани престъпления – кражбите, остават неразкрити. По данни на прокуратурата разкритите грабежи са едва 40%. Същото важи и за сухопътната ни граница. Единствената реакция на многобройните сигнали за некачественото изграждане на преградното съоръжение и последвалите срутвания бе засекретяването му и бързото приемане на закон, който да позволи ремонти по него да се правят „на тъмно“ и без обществени поръчки. Целта е само една – да се скрие как са изхарчени близо 250 млн. лв. и с какъв резултат.

21061

1

рамбо

15.11 2018 в 08:33

Режисирани въпроси, режисирани отговори и все същите изтъркани фрази от Борисов. Уж цените на бензина бяха пазарни и не зависеха от правителството, пък ето , той рапортува , че те падат..Изобщо този човек не знае какво прави и какво да говори. Яд ме е, че изхабих 10 минути , за да гледам началото на този монолог , наречен кой знае защо "интервю".