Борис Бонев ще обжалва прекратените правомощия на кмета на столичния район ''Илинден''

OFFNews 22 юни 2024 в 14:20 2680 2

Борис Бонев

Снимка БГНЕС

Общинският съветник Борис Бонев

Прекратените правомощия на кмета на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски ще бъдат обжалвани от общинския съветник Борис Бонев от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"). Това става ясно от пост във фейсбук профила му. 

Той изрази увереност, че решението ще бъде отменено.


Според Бонев решението на комисията идва при "липса на достатъчно събрани данни за значимите факти". Бранчевски твърди, че без негово знание и съгласие, и чрез злоупотреба с неговите данни, е регистрирана фирма във Великобритания, което сега се използва като основание за отстраняването му.

"В безсилието си партия ГЕРБ и нейните скрити партньори прибегнаха до откровени престъпни действия за отстраняването на избрания от мнозинството кмет", пише Бонев.

Общинската избирателна комисия (ОИК) в София отстрани от длъжност кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски, заради открита през февруари фирма във Великобритания.

Срещу него са подадени сигнали за вероятна несъвместимост от радио и телевизия "Истина и Свобода", представлявана от Александър Иванов Долев, и от инициативен комитет "Захарна Фабрика", представляван от Христина Любомирова Янкулова, става ясно от сайта на ОИК.

В ОИК е постъпила и информация, че английско дружество на име "Клиника за медицински услуги – Бранчевски – Колев" OOД е учредено през февруари, като за директор е вписан Емил Валентинов Бранчевски.

Бранчевски отрича да има фирма и твърди, че дружеството е регистрирано като някой е откраднал личните му данни. Всичко това е направено с цел да бъде отстранен от поста, е версията на Бранчевски

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -693

  2

  br.bravo

  22.06 2024 в 16:49

  Хаххахаахаахаааа, голям праЗзззз!

  210

  1

  Telluris Malus

  22.06 2024 в 16:01

  Новото представление на цирк "Съсипи София". Вход - свободен.
   
  X

  Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството