Ексклузивно Изборът на нов патриарх ще е между Григорий Врачански, Гавриил Ловчански и Даниил Видински

Борис Бонев обвини шефа на Топлофикация-София в семейни далавери

ГЕРБ отговори, че фирма на съпруга на кмет от ПП-ДБ е отпечатвала предизборни книжа

OFFNews 06 юни 2024 в 11:46 1624 2

Борис Бонев поиска оставката на шефа на Топлофикация - София

Снимка БГНЕС/архив

Борис Бонев дава на прокуратурата и НАП шефа на столичното парно

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев призова шефа на "Топлофикация - София" Александър Александров да подаде оставка, като го обвини в злоупотреба с обществени поръчки. 

Бонев ще сезира прокуратурата и Националната агенция за приходите за "изключително доходоносен семеен бизнес" на шефа на Топлофикация и жената, с която живее на семейни начала - Светлана Пашалийска. 

Множество обществени поръчки са печелени от определени фирми, които пък превъзлагали дейността си на други, собственост на Пашалийска, твърди Борис Бонев. 

Той даде и конкретни примери:

С решение от 13.10.2020 г. директорът на Топлофикация определя за победител в обществена поръчка за 5 млн. лева фирмата „Монтажи ДЛВ“. Дейността е по изпълнение на строително-монтажни работи на люлинска топломагистрала в район Връбница. След това, с договор между фирмата, спечелила обществената поръчка и фирма „СП Кънстракшън“ – дейностите се превъзлагат на втората. Справка в Търговския регистър показва, че именно тази фирма е собственост на жената на Александров.

Общинският съветник представи и други възлагателни договори, сключени с фирми на Светлана Пашалийска, с които са се извършвали реконструкция на топлопровод, превоз на материали, доставка на консумативи, ремонт на котли и др.

„Това е отдавна отработена схема. Александър Александров е извършвал подобни действия и в миналото, когато е ръководител на други дружества. Може би това обяснява и фактът, че шефът на „Топлофикация-София“ парадира с луксозен живот и автопарк за над 2 млн. лева, според източници от самото дружество“, коментира още Борис Бонев. 

Той припомни, че Александър Александров е назначен за шеф на Топлофикация от ГЕРБ. 

Бонев подчерта, че от началото на годината „Топлофикация-София“ е възложила над 40 обществени поръчки на стойност 217 млн. лева, с което на практика връзва ръцете на всяко следващо ръководство. 

Столична община е възложила отпечатването на изборните книжа в София на фирма на районен кмет от ПП-ДБ, обявиха на свой ред от ГЕРБ. 

На 17 май тази година зам.-кметът по финанси на Столична община Иван Василев и секретарят на общината Адриана Попова сключват два директни договора за отпечатване на изборни книжа и материали с фирма на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев. Избраната фирма „Севън старс Ес Пи Ю“ е собственост на кмета Георги Илиев и съпругата му Мила Илиева, обяви на брифинг Антон Хекимян. 

Илиев на свой ред отговори на фейсбук страницата си:

Разбрах, че днес името ми е било споменато при поредния опит да бъде манипулирано общественото мнение, след обявените скоро резултати от проверка относно законосъобразността на обществените поръчки на предишното управление на София. Поръчките им са на стойност над 200 милиона лева.

„Империята отвърна на удара“ с аргумента, че новите градоначалници са направили същото, като са възложили обществена поръчка за изработването на материали за изборите на фирмата на бившата ми съпруга.
Това, което „Империята“ удобно пропусна да изясни е, че обществена поръчка не е възлагана.

Доколкото разбрах от бившата ми съпруга, са подписани два договора с обща максимална стойност до 30 000 лв. Материалите са произведени, а крайната им стойност е 16 594,13 лв.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    405

    2

    Telluris Malus

    07.06 2024 в 09:41

    Къде беше Бонев до сега?

    14369

    1

    случайно прочетох

    06.06 2024 в 16:17

    ".... обяви на брифинг Антон Хекимян" :-))))))))))))))))))), вие защо гоните негрите...

    https://www.youtube.com/watch?v=6EnzuOfzD6U&t=13s

    Какво не му стана ясно на Хекимян, не знам!
     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II