Ексклузивно Исторически момент: Зелена светлина от парламента за сваляне на ветото на Северна Македония

Борис Бонев бил представител на Изправи се! Мутри вън! на вота, Методи Лалов му се се скара, че е избрал Мая Манолова

OFFNews Последна промяна на 06 април 2021 в 17:04 15953 0

Борис Бонев и Андрей Зографски от Спаси София са били упълномощени представители на "Изправи се! Мутри вън!"на Мая Манолова за парламентарните избори на 4 април. 

Това обяви общинският съветник от Демократична България Методи Лалов във фейсбук. Когато ни упреквате, че на местните избори не сме се обединили със Спаси София и Борис Бонев и когато твърдите, че той е бил готов на това, а ние не, вземете предвид и един скорошен факт и няколко по-стари, пише Лалов.

В текста си той заявява: 

Бонев има право на своите решения и аз ги уважавам, макар не винаги да ги приемам. Например уважавам избора му да не участва на местните избори през 2019 г. заедно с Демократична България. Уважавам и решението му да се кандидатира за общински съветник без листа с кандидати, което доведе до това, че десетки хиляди гласове в подкрепа на хората от Спаси София, които уважавам изключително много, бяха погубени и на практика това осигури на ГЕРБ/СДС, ВМРО и Атака да имат мнозинство в СОС и да се гаврят със закона и столичани нови четири години.

Уважавам отказа му да обясни ясно на столичани дали и защо е подкрепил Елен Герджиков от ГЕРБ за председател на СОС.

Уважавам борбата му да получава над 4000 лева месечно от парите на столичани за няма и един час работа в СОПФ, които бяха намалени на "нищожните" 2000 лева за този "изнурителен" час труд благодарение на личните ми усилия (продължавам докато не бъдат намалени до размер, съответстващ на положения труд).

Уважавам, че реши като реакция на категоричното ми несъгласие общинските съветници да получават тези незаслужени пари да обвини мен, че е бил отстранен от председателския съвет на СОС, а не Герджиков, който еднолично направи това. Уважавам колебанието му и необходимостта да бъде ухажван, за да подпише най-накрая предложението ни за референдум срещу изграждането на инсинератор в София. 

Няма как да не уважава и решението му да бъде представител на изборите не на Демократична България, която се бори срещу модела на Сараите, а на Мая Манолова, която гласува Делян Пеевски, един от най-видните представители на този задкулисен модел, да стане шеф на ДАНС, и която след това казваше, че протестиращите са намерили "нова форма на заетост".

Някои наричат това "грешки на растежа". Може и така да е, завършва Лалов. 

Само ден след парламентарните избори разбирам, че за мой колега от Демократична България, се оказвам най-големият им враг. Дори в изборите, в които не съм участвал, а съм бил наблюдател и съм следял за честността на вота в кв. Факултета. На предните избори участвах и се оказа, че съм “откраднал” нечии гласове, които явно някому принадлежали по право, отговори Борис Бонев, също във фейсбук. 

Отново принципът е разделяй и владей. Отново има осмиване на избиратели, вместо да намерим начин да привлечем тяхната подкрепа. На мен колегите от Демократична България категорично не са ми врагове, а напротив. Дори тези, които са ме блокирали, за да не виждам какво пишат срещу мен или пък за да мога да им отговоря. Врагът е крадливото, некомпетентно и мърляво управление на ГЕРБ, което разяжда града ни от повече от десетилетие, пише още Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови