Борбата с корупцията не е Борисов и Цацаров да седнат на диванче и да решат кого да ударят

OFFNews 05 май 2016 в 08:26 6765 17

Снимка бТВ

Борбата с корупцията не означава премиерът и главният прокурор да седнат на едно диванче и да подбират кого да ударят и кого не. Провалът на борбата срещу корупцията е провал на дуета Борисов-Цацаров. 

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по бТВ. По повод изказвания на премиера, че се среща с главния прокурор всяка седмица, Кънев заяви, че не би присъствал на тези срещи.

„Посоката да ударим корупцията, ако е истинска цел, се прави, както е в Румъния, и постига ефекти като в Румъния”, категоричен е той.

Лидерът на ДСБ определи този процес като неефективен и това си личало от липсата на „ударен” човек за корупция.

„Вчера проведохме серия от срещи в Европейската комисия и всеобщата оценка е, че основна пречка за страната ни са липсата на върховенство на закона, липсата на здрави регулатори и липсата на здрави институции”, допълни Кънев.

„Борисов много правилно разбира, че ГЕРБ е уязвим заради липсата на реформи”, твърди Кънев. Според него разломът се е случил около съдебната и административните реформи, както и около избирателните права на българите в чужбина.

„Парадоксът е, че ГЕРБ, АБВ и БСП нямат различни възгледи, не случайно бяха на едно мнение по време на гласуването на Изборния кодекс. Те си представят политиката като начин някакви хора да си ги превърнеш във фаодални, да ги задължиш да ти гласуват”, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ съзря и договорка между ДПС и останалите партии за реакцията им парламента по време на заседанията за Изборния кодекс. „Те не очакват гласове от Турция, реакцията им беше част от договорката”, категоричен бе Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

16

Red or Dead

05.05 2016 в 12:03

Рада Госпожина в поредната роля от сериала...“Дързост и ТЪПОТА“...:)))

Ако ПРАЗНОСЛОВИЕТО можеше да убива......Рада щеше да е МАСОВ убиец.....

11300

14

Танг

05.05 2016 в 11:25

Каквото и да се опитва да направи Радан Кънев, докато не се случи блиц-лустрация, като тази в Румъния, докато КГБ-ФСБ/ДС/Мултигруп октопода (90% от НС, службите и мафията) дърпа конците, докато народа не измете сганта по един или друг начин - нищо няма да се промени. Вече няма човек, на който да не му е ясно как функционира оплетената от червени мафия+служби държава. Какво правим по въпроса?

16008

12

Nik68

05.05 2016 в 10:57

Това не са факти, а оправдания. И в това са силни много политици. Тук ще сложим малко положителен привкус на имиджа на Кънев, не е смо той(+). И накрая, като ударим чертата ще се окаже - опитал - не можал, ама много искал(+). Да му дадем поредния шанс. И ако излезем от черупката ще видим, че всички политици така се оправдават.

13056

10

Какавидков

05.05 2016 в 09:34

Колеги, моля не питайте Кънев какво е направил.
Той е по приказките. Не може сам да върши всичко.
Има си хора за приказки, има си хора за работа.
.. аа..
и една визитка кой беше тоя Кънев би помогнала на аудиторията да си го спомни. С колко гласа е парламентарист и от коя партия е избран тоже би било полезна инфо.

16008

9

Nik68

05.05 2016 в 09:29

@вик Дай факти, факти. За съдебн реформа или за реформа в здравеопазването. Не какво смятаме да правим, а какво направихме. Защото мандата ще си изтече и пак ще сме на фаза бъдеще време, недочакано.