Бойко: Санкции на Бог не мога да налагам

OFFNews 22 декември 2011 в 20:26 1832 0

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

"Санкции на Началника не мога да налагам", заяви днес премиерът Бойко Борисов в Първомай по повод скандалите с укритите доходи на Българската православна църква. Под "Началника" Борисов визираше Бог.

"Много уважавам Църквата, но е нормално там, където се дават държавни пари, да има и отчетност", каза още той.

"В Църквата имат счетоводители и отговорни лица, които да се занимават с тези неща. Не смятам, че владиката е този, който трябва да прави счетоводството", категоричен бе Борисов.

"До 2020 година трябва да спрем да говорим за магистрали и да прехвърлим средствата за тях в жп транспорта“,  обяви премиерът, след като слезе на гарата в Първомай и връчи Акт 15 за модернизацията на линията от Пловдив до Димитровград.

Борисов разказа,че влакът е взел разстоянието само за 14 минути, като на места е достигнал скорост 170-180 км в час. Компания му правеха министрите на транспорта, регионалното развитие и еврофондовете Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Томислав Дончев, както и шефът на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев.

Премиерът заяви, че половин метър сняг не пречи на движението, както и влаковете да карат със 170 - 180 км в час.

Борисов отбеляза със задоволство, че гарите, през които са преминали, са оправени, подлезите също, поставени са шумоизолиращи прегради. До 2014 година проектът ще бъде завършен и от Пловдив до турската и гръцката граница ще се стига за не повече от час и 15 минути. За изпитанията у нас бе доставен специален тестови влак от Румъния. Вчера, ден след получаването на Акт 15 за тази отсечка, влакът е извършил три теста по трасето без нито един проблем. Разстоянието от 37 км между двете гари се изминава с оптимална скорост за 15 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови