Бойко Рашков очаква засилен мигрантски натиск от афганистанци

Вътрешният министър ще излезе с доклад на КСНС за новостите по границата

OFFNews 12 август 2021 в 17:55 2307 0

Вътрешният министър Бойко Рашков ще докладва новостите, свързани с мигрантския натиск, на Консултативния съвет по национална сигурност при президента в понеделник.

Рашков обясни, че групи, основно афганистанци, наближават Турция, като се очаква те да направят опит да влязат и в Европейския съюз.

"Това изисква подготовка, вземане на адекватни мерки. Нямаме основание да се успокояваме, защото обстоятелствата налагат друго", посочи Рашков и допълни, че хора от жандармерията вече контролират процесите по границата.

"Работата на тези служители е да предотвратят незаконно влизане у нас или да заловят проникналите във вътрешността на страната ни. Добре знаем какво следва, ако безконтролно пуснем тези групи у нас", обясни вътрешният министър и отново припомни, че крайната цел на пътуването им е Централна и Западна Европа.

Бойко Рашков заяви, че все още не е готов да отговори дали би останал на поста в постоянен кабинет.

Утре президентът Румен Радев ще посети Тристранния съвместен контактен център за полицейско и митническо сътрудничество на ГКПП „Капитан Андреево“, след което ще се запознае на място с предприетите мерки за охрана на границата и справяне със засиления миграционен натиск. По-късно той ще посети и Елхово, се казва в съобщение на пресцентъра на Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!