Бойко Рашков иска разследване може ли партиен лидер да има достъп до кодовете на машините за гласуване

OFFNews 30 ноември 2022 в 19:21 3786 2

Рашков

Снимка БГНЕС

Бойко Рашков

Бившият вътрешен министър и сегашен депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков призова да започне разследване по въпроса може ли политически лидер да има достъп до кодовете на машините за гласуване. Само така може да се разбере дали въпросният политик може да повлияе върху резултата от вота, коментира Рашков пред бТВ.

Повод за думите му стана обвинението на колегата му от БСП Георги Свиленски, че бившият премиер Кирил Петков е предложил на някогашния си коалиционен партньор сделка - кодовете срещу оттегляне на промените в Изборния кодекс на левицата, с които се връща хартиената бюлетина.

Това предизвика скандал, който се разрасна след твърдение на лидера на социалистите Корнелия Нинова, че последният парламентарен вот е бил манипулиран. Прокуратурата се задейства светкавично и назначи проверка на машинното гласуване при него.

"Според мен е нужно да започне разследване за казаното от Георги Свиленски. Трябва да се провери дали един партиен лидер може да борави с кода и да влияе на изборите. Всичко друго е политическо говорене", бе категоричен Бойко Рашков.

По въпроса защо не е отишъл на разпит в прокуратурата заради обвиненията си, че средства от строителството на магистрала "Хемус" са били насочвани към касата на ГЕРБ, както и за купуване на луксозни имоти, Рашков обясни следното:

"Преди няколко месеца бях поканен от един прокурор, който наблюдаваше разследването. С него говорихме на един език, беше запознат добре със събраните доказателства. А сега друг прокурор се опитва да се срещне с мен, но той не познава материалите толкова добре. Няма да има смисъл от такава среща. Нека този прокурор да попита колегата си в съседния кабинет, условно казано, за какво сме говорили".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

01.12 2022 в 08:42

тъпото БСП, изгуби електората си заради далавери и държане на противен лидер въпреки оттегляния и прочее, и сега изборите им били манипулирани

С 15 бабички повече ще спечелят следващите!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика