Бойко Борисов: Всяко дете знае, че управлението ни няма алтернатива

Втори лифт на Банско ще има, заяви премиерът

ОFFNews 22 декември 2017 в 22:04 14166 12

"Ахмед Доган е мъдър човек, 27 години е в управлението", заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ. Борисов изрази своето съгласие с изказването на политика, че в момента няма алтернатива на управлението "Борисов 3" и по думите му "това го знае всяко дете".

По-рано днес почетният председател на ДПС заяви, че няма смисъл от предсрочни избори, защото сегашното правителство няма алтернатива. Изказването на Доган бе по повод готвения от БСП и ДПС вот на недоверие. 

"Какво каза Доган и на БСП , и на ДПС: ще ги свалим ГЕРБ и Патриотите, но когато сме готови да управляваме. Ако го направим сега с някакви инструменти, след 2,3 месеца те пак ще ни свалят нас. Това им каза, "Изчакайте си времето, сега не сте готови." Нито е казал ние с ГЕРБ ще управляваме или еди какво си. Той се обърна на практика към БСП и към неговите", каза премиерът.

Според него вотът на недоверие цели да ни изложи пред света и то точно по време на председателството на Съвета на ЕС.

"Обикновено като идват гости, майка и татко ме предупреждават: "Няма сега да правиш бели. Ще се държиш
възпитано", за да си тръгнат гостите и да си кажат "Ей, това е възпитано семейство". Ние искаме да покажем всичките си магарии и всичко, което можем, за тези шест месеца", каза Борисов.

Според него страната ни е напълно подготвена за домакин на Съвета на Европа: "Готови сме с всичко, което е необходимо. Мисля, че всички оценки на техническите лица, които минаха на този момент и излязоха публично да кажат, че сме готови с председателството, са факт". 

Позицията ни по едни от най-важните въпроси за ЕС в момента - Брекзит, санкциите срещу Русия и Полша, трябва да бъде обрана, защото трябва да защитаваме интереса не целия съюз и всички 28 членки.

Премиерът заяви пред телевизията, че ремонтираната църква "Св. Стефан" в Истанбул ще бъде открита в присъствието на турския президент Реджеп Таип Ердоган и българският патриарх. 

"На Босфора е вече като "Александър Невски" - където се обърнеш, греят златни кръстове", коментира той.

По отношение на широко обсъждания втори лифт в Банско Борисов бе категоричен: "Втори лифт в Банско ще има". Той обясни, че първо обаче трябва да има подробен план за управлението на Национален парк Пирин. 

"Не се намесвам в такива схеми", това каза в отговор на въпрос дали той има общо със запорирането на имуществото на бизнесмена и издател на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев. По думите му има компетентни органи и "абсолютно независими институции" като прокуратурата и КОНПИ, които си вършат работата. 

В интервюто Борисов коментира и договорът за добросъседство с Македония. Според него съседката ни е "узряла" за добрите си отношения с България. По думите на премиера "ние се отнасяме към македонците като към най-близки хора и в същото време не искаме нищо в замяна". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12124

11

Калина

25.12 2017 в 13:57

У наше село децата не знаят! Питах ги!

14469

10

случайно прочетох

23.12 2017 в 12:53

И децата и възрастните разбраха, че това управление няма желание да се бори с корупция и контрабанда и не иска реформа в съдебната система.
Всички сме свидетели на поголовна кражба от имитацията на строителство на пътища, ремонти и саниране.
Оставка!

15414

9

Hihi1981

23.12 2017 в 10:26

От прочетеното ми се струва,че казват Доган го е сложил и той може да го махне!Може и да не съм прав?!

20699

8

Новак

23.12 2017 в 09:54

Умни хора са казали - "няма незаменими, има незабравими". Сега въпроса с какво ще сбъде запомнен този наглец - с магистралите (както му се иска) или с изпростяването и измирането на нацията (както му се получава). Изборът е наш!

8167

5

mimitooooo

23.12 2017 в 07:01

Явно това е новата мантра! Всеки ден по една статия за изключителността, екслузивността и незаменимостта на тези боклуци! Вече ми се повръща! За да има протести трябва да има гражданско общество. В България на масов протест се излиза срещу заплащане, затова тея дебили няма да паднат, защото няма кой да плати за протест, а парите вингаи идват отвън. Те просто слушкат!

12761

4

cepcem

23.12 2017 в 06:08

Абе за децата - ясно. Ти кажи възрастните как да излъжем.

12005

3

Georgi Petrov

23.12 2017 в 03:25

Всяко дете знае, че когато едно управление е крадливо, тогава алтернатива винаги има! Тези нагляри се опитват чрез платени статии в медиите да ни промиват мозъците и да ни убеждават, че видите ли може да кратат ама няма кой друг да управлява. НЕ! Когато един политик краде - трябва да се махне! За съжаление Борисов беше прав относно "човешкия материал" в България. Направо им се възхищавам на румънците - не им хареса нещо и веднага многохиляден митинг на площадите! Тук не можем да се организираме стотина души за протест!