Бойко Борисов: Над 15 млрд. лева е вече дупката в бюджета

Диана Варникова 14 март 2023 в 10:09 1758 5

Бойко Борисов

Снимка Авторът

Бойко Борисов

„Над 15 млрд. лв. е вече дупката в бюджета, а най-лошото е, че имаме разединен народ. Пред Европа ни представляват назначени министри, те не са избирани от редовно правителство и нямат самочувствие. Ние не се интересуваме като политическа класа дали ще оцелеем. Когато аз бях премиер България имаше силни региони, сега градовете и селата продължават да обезлюдяват. Няма пътища, няма бизнес. Няма държавна политика.“

Това заяви в Пазарджик на среща в зала „Маестро Георги Атанасов“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Две години лошият сън не свършва като си измием очите, Министерство на финансите е длъжно да покаже парите на държавата, т.е. огромните дупки, които зеят в бюджета на държавата“, допълни Борисов.

Той припомни, че с парите от пенсиите от неговото управление хората са можели да купят повече продукти от сега, въпреки увеличените пенсии, които са получени в условията на галопираща инфлация. Към общините също са вървели редовни постъпления.

„Бюджетът на държавата е тотално издънен. Следващото правителство трябва да приложи рестриктивни мерки, консервативни, а не да харчи пари. Защото ги няма. Това е все едно да сте били на море и да сте похарчили всичките си пари и сега си казвате: Какво става? Това става през последните две години. Коя политическа партия ще поеме този удар?“, риторично попита Борисов.

Гост на срещата бе кметът на Пазарджик Тодор Попов, който припомни колко големи инфраструктурни обекти са факт благодарение на управлението на Бойко Борисов. Това са пътят Пазарджик – Пловдив, ремонтираният път за София от Пазарджик до Костенец, ремонтираният път Пазарджик – Пещера – Батак. В Пазарджик е направено околовръстното по бул. „Стефан Стамболов“ и 10 километра улици в града. От две години насам не е направено нищо с помощта на държавата, „дори една пешеходна пътека не е боядисана“.

Водачът на листата на ГЕРБ в 13-ти МИР-Пазарджик Екатерина Захариева припомни, че по време на управлението на ГЕРБ не е спирало нито строителството, нито общият напредък на държавата. Според нея инфлацията идва тогава, когато няма държавност. „Ние усещаме това всеки ден, когато отидем в магазина. Ние ще направим всичко възможно да върнем България на европейската и балканската карта, ще се опитаме да направим правителство, очакваме вашата подкрепа на втори април“, каза Захариева. Може да сме грешили, но огромната работа сме я свършили, защото в София и Варна се сключиха споразумения, които касаят съдбата на Балканите“, каза в заключение Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

4

Вазов

18.03 2023 в 22:28

Българите искат дупка в чекмеджето, не дупка в бюджета.

11948

3

зора

18.03 2023 в 15:12

Значи по негова заръка е било "бомбата" , която изтърси министърката на финансите? ББ щеше да чака само 2 дни и щеше да ни го каже лично. Явно министърката се е колебаела, не е изстреляла веднага "новината" и това го изнерви...

-1650

2

ob1

14.03 2023 в 15:02

Злобният макак се чуди каква лъжа да изпляска. Свърши твоята, тикво! От тук нататък всички пътища водят при бай Ставри.

14469

1

случайно прочетох

14.03 2023 в 12:24

"Няма пътища, няма бизнес. Няма държавна политика.“ ???

Да не би шкафчето да се е поопразнило и там да е "дупката"???
 
X

Да помогнем на украинските деца!