Бойко Борисов: Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата

OFFNews 29 август 2021 в 14:23 9401 7

Бившият премиер Бойко Борисов закри националното общо събрание на Младежкия ГЕРБ. Освен приветствие към младите кадри в партията си, той не пропусна да отправи и критики към управляващото служебно правителство и другите парламентарно представени сили по важните въпроси на деня. 

"Просто ги е яд, че не могат да са като нас", бяха първите му думи, отправени за политическите му опоненти. 

Борисов разкритикува начина, по който се случват преговорите за съставяне на правителство и поведението на Слави Трифонов, Мария Капон, Корнелия Нинова и Христо Иванов, в което той съзря задкулисие. 

Според него актуализацията на бюджета заради увеличението на пенсиите е грешка, ако няма и повишение на данъците. Той коментира, че добавките от 50 лева към пенсиите, които бяха изплащани на пенсионерите, са еднократен разход, който не е страшен, докато увеличението ще изхарчи всички средства. 

"Дайте да вдигнеме пенсиите, а после да дойдат други да ги платят. Ще ги платиме, мили са ни пенсионерите, ма не е честно. Кажете как това дългосрочно ще се изпълнява."

Борисов заяви, че ГЕРБ е против нелегалната миграция, но подкрепя хуманитарната дейност и е необходимо да се окаже помощ на мигрантите от Афганистан съвместно с другите европейски страни.

"Не може да гледаме равнодушно как умират хора от война, в която и ние сме участвали със своя контингент... Това сме ние младите хора, милееме за човешкия живот", беше категоричен Борисов. Според него обаче охраната на границата трябва да се случва не с изпращане на най-добре обучената и въоръжената част на армията, а отново с помощ от Европа и преговори с Турция.

"С армия няма да я опазиш (границата б. ред.), ще я опазиш с Брюксел, с Анкара, с дипломация, с това. Ако не можете, потърсете ме, ще ви свърша пак работата. Но заради българите, не заради вас".

Лидерът на ГЕРБ критикува остро служебния кабинет по отношение на справянето с пандемията и решенията в образованието. Според него служебният министър на образованието проф. Николай Денков повтаря стъпките на своя предшественик, но няма характера на бившия министър Красимир Вълчев да заяви, че учебната година ще се провежда присъствено. 

Според Борисов ваксинацията е "проспана" и в момента има огромни количества неизползвани ваксини, за които неговото правителство се молило в Европа, за да бъдат получени бройки от всеки вид.

"Всеки извади от своите складове и даде за България", заяви Борисов. "Pfizer, Moderna, Johnson, всичко. Като отидеш ти дават един тезгях ваксини. А сега са у фризерите скрити."

Борисов критикува и забавянето на внасянето на Плана за възстановяване.

"Другите държави си похарчиха вече парите, ние нямаме план", заяви Борисов и обеща да подкрепи решенията по този въпрос в парламента, защото "това е за хората". 

Той призова всички политически партии да са готови на повече диалог, да станат по-силни от хаоса, в който се намират. Борисов заяви, че след като всички са си начесали егото е време да бъдат отговорни като надписа на парламента, че съединението прави силата. Той призова никоя политическа партия да не бъде изключвана от преговори, без значение колко малка или голяма е подкрепата й, защото зад всяка партия стоят избиратели, които са я подкрепили. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

Borislav

29.08 2021 в 18:05

Човече не си добре, потърси специализирана помощ!!! Имаш нужда.

8053

2

DARTH VADER

29.08 2021 в 15:24

И ОЩЕ МНОГО ИЗБОРИ ДА СЕ СЛУЧАТ,ТЕ НЯМА ДА ПРОМЕНЯТ НИЩО...ТОВА Е ТЪЖНАТА ИСТИНА.
НЕ ЗНАМ КАК БИ БИЛО В ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА,НО НЯМА КАК ДА Е ПО-ЗЛЕ ОТ ТОВА.ПАРЛАМЕНТЪТ НЕ РАБОТИ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО ОТ ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ...77 ГОД ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯТ СКОРО.
ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 30 КОЙ ЛИ НЕ СЕ ИЗРЕДИ,КОЙ ОТ КОГО ПО-ВИСШ ОФИЦЕР В ЕДНИ СЛУЖБИ...
КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА ДА НИ СТАНЕ КРИСТАЛНО ЯСНО,ЧЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА РЕПУБЛИКА НЕ РАБОТИ В РОДИНАТА НИ....