БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков в полза на Русия

OFFNews 12 юни 2024 в 14:20 9477 8

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков

Снимка БГНЕС

Николай Марков

Гражданското движение БОЕЦ сезира ДАНС "за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Георгиев Марков от ПП Величие".

В сигнала на БОЕЦ се казва:

“(…) На 16.06.2023 г. в публична страница в социалната мрежа “МЕТА” (Фейсбук) с име “Николай Марков” е публикувана публикация със следния текст:

“Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.
Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?
Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула.“

Страницата е легитимирана със снимка на Николай Георгиев Марков, по публична информация е негова и се администрира и списва лично от Николай Марков.

Според БОЕЦ, в текста на публикацията се съдържат данни, че лицето Николай Георгиев Марков събира и получава от неизвестни лица и източници разузнавателна информация, свързана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или поне така твърди той. Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва, явно на руските разузнавателни служби. Същият твърди, че целта му е да предостви тази информация за сведение и разпореждане в Москва. От думите му разбираме, че той получава разпореждания от Москва във връзка с тази разузнавателна дейност, свързана с военната помощ за Украйна.

Руската федерация обяви България за вражеска държава и води повече от две години война срещу Украйна. България подкрепя официално Украйна и с решение на българския парламент предоставя военна помощ на Украйна. Информацията за конкретната предоставена военна помощ е класифицирана. Считаме, че в твърденията на Николай Марков се съдържат признания, че той извършва шпионаж в полза на Русия срещу интересите на България, като така застрашава националната сигурност на страната и предоставя класифицирана информация на вражеска държава...".

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  3724

  8

  GB

  12.06 2024 в 21:07

  Всички български институции досега отказват да разследват сигналите срещу късия!
  Защо ли?!

  1010

  7

  Диоген

  12.06 2024 в 16:35

  то както е тръгнало зеления чорапогащник може и путлер да си покани да дойде..и така нареченото данс да го "проспи"..или прочете от вестниците
  разграден двор.
  е затова пълна чистка,ама пълна във всиски служби.
  макар само да си го мечтаем.

  925

  6

  ешо

  12.06 2024 в 16:04

  е как данс ще го разследва когато и те пращат по засекретен канал директно в москва

  605

  5

  avitohol

  12.06 2024 в 15:43

  Добре де тоя бил съветски с 5% ама РАЗГраждането има 15% и никой нищо не прави. Никоя опозиционна медия една дума не казва за тях.

  2075

  4

  Fobos

  12.06 2024 в 15:18

  Ако разузнаването ни не беше съветско, този нов Гошо Тъпото, щеше да масажира "старите пушки" в Централния софийски.

  1010

  3

  ПР

  12.06 2024 в 14:50

  Тук случката е много тъжна и страшна.
  Хора,с въжделения за Ветринска Народна Република със столица Масква,влизат в НС.
  Същите люде,си имат Пазителите-частна милиция и/или паравоенно формирование.ДАНС?!Браво на НАП,че им прати проверка.Ивчо,като ФЛ,дължал 308 бона,а свързаните му фирми около 650 хил.лв.!
  Но,ДАНС е в"акция" в Детската болница в София.....там,детските лекапи,са най-голямата заплаха за България!Величието,не са!

  2104

  2

  Mateevk

  12.06 2024 в 14:47

  Оказа се, че това било нещо средно между ирония и сарказъм. Ама над 80 хиляди не го разбрали така и гласували за тях.

  14369

  1

  случайно прочетох

  12.06 2024 в 14:32

  Браво! Аплодисменти за БОЕЦ!
  ДАНС защо не са реагирали цяла година?
   
  X

  Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството