БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков в полза на Русия

OFFNews 12 юни 2024 в 14:20 9044 8

БОЕЦ сезира ДАНС за шпионска дейност на Николай Марков

Снимка БГНЕС

Николай Марков

Гражданското движение БОЕЦ сезира ДАНС "за шпионска дейност в полза на Русия, извършена от Николай Георгиев Марков от ПП Величие".

В сигнала на БОЕЦ се казва:

“(…) На 16.06.2023 г. в публична страница в социалната мрежа “МЕТА” (Фейсбук) с име “Николай Марков” е публикувана публикация със следния текст:

“Според тях, аз не правя нищо! А според мен, те.
Всеки ден получавам по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна. Не ги пускам в мрежата по много причини. Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша както виждате, нищо не ме спира. Но си мисля друго! Защо структурите на Възраждане мълчат като риби по темата? Те не виждат ли какво се случва в техните общини или нямат видео камери? Защо не показват тези неща от парламентарната трибуна? А по други начини? Някаква съпротива да виждате?
Приказки много, но дела никакви! Патриотична нула.“

Страницата е легитимирана със снимка на Николай Георгиев Марков, по публична информация е негова и се администрира и списва лично от Николай Марков.

Според БОЕЦ, в текста на публикацията се съдържат данни, че лицето Николай Георгиев Марков събира и получава от неизвестни лица и източници разузнавателна информация, свързана с военната помощ, която България изпраща за Украйна, или поне така твърди той. Същият заявява, че това му е работата и че изпраща тази информация по засекретен канал директно в Москва, явно на руските разузнавателни служби. Същият твърди, че целта му е да предостви тази информация за сведение и разпореждане в Москва. От думите му разбираме, че той получава разпореждания от Москва във връзка с тази разузнавателна дейност, свързана с военната помощ за Украйна.

Руската федерация обяви България за вражеска държава и води повече от две години война срещу Украйна. България подкрепя официално Украйна и с решение на българския парламент предоставя военна помощ на Украйна. Информацията за конкретната предоставена военна помощ е класифицирана. Считаме, че в твърденията на Николай Марков се съдържат признания, че той извършва шпионаж в полза на Русия срещу интересите на България, като така застрашава националната сигурност на страната и предоставя класифицирана информация на вражеска държава...".

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    3724

    8

    GB

    12.06 2024 в 21:07

    Всички български институции досега отказват да разследват сигналите срещу късия!
    Защо ли?!

    1010

    7

    Диоген

    12.06 2024 в 16:35

    то както е тръгнало зеления чорапогащник може и путлер да си покани да дойде..и така нареченото данс да го "проспи"..или прочете от вестниците
    разграден двор.
    е затова пълна чистка,ама пълна във всиски служби.
    макар само да си го мечтаем.

    925

    6

    ешо

    12.06 2024 в 16:04

    е как данс ще го разследва когато и те пращат по засекретен канал директно в москва

    605

    5

    avitohol

    12.06 2024 в 15:43

    Добре де тоя бил съветски с 5% ама РАЗГраждането има 15% и никой нищо не прави. Никоя опозиционна медия една дума не казва за тях.

    2075

    4

    Fobos

    12.06 2024 в 15:18

    Ако разузнаването ни не беше съветско, този нов Гошо Тъпото, щеше да масажира "старите пушки" в Централния софийски.

    1010

    3

    ПР

    12.06 2024 в 14:50

    Тук случката е много тъжна и страшна.
    Хора,с въжделения за Ветринска Народна Република със столица Масква,влизат в НС.
    Същите люде,си имат Пазителите-частна милиция и/или паравоенно формирование.ДАНС?!Браво на НАП,че им прати проверка.Ивчо,като ФЛ,дължал 308 бона,а свързаните му фирми около 650 хил.лв.!
    Но,ДАНС е в"акция" в Детската болница в София.....там,детските лекапи,са най-голямата заплаха за България!Величието,не са!

    2104

    2

    Mateevk

    12.06 2024 в 14:47

    Оказа се, че това било нещо средно между ирония и сарказъм. Ама над 80 хиляди не го разбрали така и гласували за тях.

    14369

    1

    случайно прочетох

    12.06 2024 в 14:32

    Браво! Аплодисменти за БОЕЦ!
    ДАНС защо не са реагирали цяла година?
     
    X

    За и против Гей парада