БОЕЦ подкрепи Иван Калчев-Глиги за депутат

OFFNews 19 септември 2022 в 15:19 5594 8

Глиги
Иван Калчев-Глиги.

Гражданско движение БОЕЦ обяви подкрепата си за кандидатурата на Иван Калчев-Глиги за кандидат-депутат на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври.

"ГД “БОЕЦ“ продължаваме своята инициатива да отбелязваме хора, които не са членове на Сдружението, но са спечелили доверието и уважението на организацията с гражданската си доблест, активна позиция и с реални действия в борбата с мафията и корупцията, в борбата за справедливост и истина! Следващият българин, когото обявяваме за БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ е Иван Калчевлчев - Глиги", заявяват от гражданското движение.

От БОЕЦ посочват, че е важно достойните българи да получат признание и подкрепа.

"Важно е и обществото ни да види и чуе, че има хора, непримирими с неправдите! Че не всички са маскари! Че будни, смели и достойни граждани има, и винаги е имало", категорични са от организацията.

Иван Калчев-Глиги е български доброволец, който се сражава в чуждестранния легион на ВСУ още от първите дни на руското нашествие в Украйна. Като член на "Зелено движение" той е издигнат за кандидат-депутат в листите на Демократична България в столичните 23-и и 24-и МИР, в които е съответно с преференции 132 и 123. Иван Калчев възнамеряваше да се завърне у нас за предизборния период, но заради настъплението на ВСУ в Харковска област, в което лично участва, реши, че е по-важно да помогне за освобождението на окупираните територии на Украйна и да води дистанционна кампания.

За Глиги от БОЕЦ заявяват:

"Познавате го. Виждали сте го и срещали на площадите. “Граждански активист” е може би най-точното определение за Глиги. Зелени протести, протестите срещу Гешев и Борисов, пред Парламента, пред ВСС, БНТ и Съдебната палата, на Орлов мост - Глиги е част от всеки справедлив протест и гражданска инициатива. Активност, последователност и солидарност - БОЕЦ познаваме добре тези качества и с Глиги заедно изборихме много битки “за народното дело“, както той казва", казват за него от гражданското движение.

И добавят:

"След началото на руската инвазия в Украйна, Глиги взе решение да подкрепи украинския народ, като боец с оръжие в ръка. Войната, която Путин започна, е война не само срещу украинския народ, а война на един диктаторски режим срещу демокрацията и свободния свят. За себе си и своите мотиви Глиги казва следното: (прочетете в прикачения линк).

Поздравяваме Иван Калчев – Глиги за неговата смелост, последователност, ярка гражданска позиция и жертвоготовност. Днес Глиги воюва на два фронта: кандидат за депутат от “Демократична България“ и боец на фронта в Украйна.

В държавата на Пеевски и Борисов, в държавата на Цацаров и Гешев, в държавата на олигарсите, ченгетата и мутрите — гражданското общество, свободните журналисти и независимите магистрати останаха последното ядро на съпротива срещу мафията, превзела страната ни! И въпреки цялата си мутренска власт, и въпреки милиардите си, и въпреки всички институции-бухалки — има хора, които не могат да бъдат отказани, не могат да бъдат смачкани и пречупени! Диктатурата започва там, където свършва свободата на словото и справедливостта! А за свободата си трябва сами да се преборим и да я браним всеки ден, няма кой друг да го направи вместо нас. Респект и уважение към всеки, запазил стремежа си към свобода и чувството си за справедливост!

Иван Калчев–Глиги - БОЕЦ НА ГРАЖДАНСКИЯ ФРОНТ!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

7

137

19.09 2022 в 18:08

Зескрин,

Пак ти казвам. Запиши едно вечерно училище и наблегни на четенето с разбиране. После може да си говорим относно литературния анализ на моите коментари. Също така ти препоръчвам да се въздържаш от коментри по мой адрес. Аз съм транссексуален цветнокож, само да реша и присъда по линията на престъпление от омраза/реч на омраза ти е в кърпа вързано ;)
Цяла Америка за България е зад гърба ми

936

6

escrin

19.09 2022 в 16:37

137, въпросният репортаж те впечатлява, защото не си особено интелигентен. Все пак не си прочел нито една книга през живота си, както вече сподели под статията за К.Уест.

Във всяка държава има маргинали, които симпатизират на различни фашистки и нацистки идеологии. Ако не вярваш - ела на някой футболен мач в София и ще се убедиш.
На национално ниво обаче нацизмът е масов единствено в Русия.

Искам да ти напомня, че крайно десните в Украйна взеха само 2% на изборите. Не изказвам мнение, просто предавам фактите ;)

-4778

5

137

19.09 2022 в 15:52

Немски магазин за сглобки,

Пиши им на израждане, може да се разберете. Аз гласувах вече за тоя век, за нещастие моите избранници се оказаха група много сопнати коне, които се целунаха с език с бкп въпреки, че уж учили в Харвард

-4778

4

137

19.09 2022 в 15:49

Zeskrin,

Обърни се към френската национална телевизия, която пусна кадрите с поздравите от сърце и сс униформите в Украйна. Аз тук не изказвам мнение а просто предавам фактите от репортажа ;)

-1650

3

ob1

19.09 2022 в 15:47

Айде вие от вГъзраждане си номинирайте някой вместо да плюето по хора много нива над вашето...

936

2

escrin

19.09 2022 в 15:45

137, грешиш. В днешно време Хитлер Югенд съществува единствено в Русия. Нарича се по друг начин, но е същата организация.
 
X

Да помогнем на украинските деца!