Quantcast

Бившият шеф на ВМА ген. Стоян Тонев става зам. кмет на София

OFFNews Последна промяна на 24 януари 2014 в 11:16 4139 1

Ген. Стоян Тонев

Бившият ръководител на Военно-медицинска академия (ВМА) ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София, съобщиха от общината.

Предложението е на кмета Йорданка Фандъкова и предстои да бъде одобрено от Столичния общински съвет. 

Тонев ще отговаря за общинското здравеопазване и социалните дейности. Под негово ръководство ще са ДКЦ-тата, двете АГ болници "Света София" и "Шейново" и четири градски многопрофилни болници.

Генералът бе начело на ВМА 12 години и се раздели с поста си през ноември 2013 г., заради "навършването на пределна възраст за заеманото звание".

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2014 в 14:27

Интересно, толкова добър мениджър бил, а никога не съм срещнал по форумите и коментарите хубави думи за Тонев. Като се погледнат резултатите от доброто мениджърство - болница оставена с близо 100 милиона лева дългове при условие, че разполага с най-многобройни източници на финансиране, недостъпни за всички останали болници в страната, логиката се губи. 100 милиона дългове са равни на годишните разходи на няколко големи университетски болници през които преминават в пъти повече пациенти от Военна болница. За многократно по-лоши резултати десетки директори биваха сменяни през последните 10 години, но не и Тонев. В болницата му дори одит не е назначаван или оповестяван, което меко казано е странно. В същност образът на добрия мениджър е умело изграден от медиите. Периодични интервюта,в които добрият мениджър даваше висококомпетентни мнения по всички въпроси на здравеопазването ни заливаха в продължение на години. Често с противоположни и удобни на властта тези. Ресорните журналисти старателно отбягваха парливите въпроси, не спестявани на никоя друга фигура в здравеопазването. Приятелските отношения с главни редактори (например с онзи от Преса) и политическия чадър разпъван над Тонев го превърнаха в митичния добър мениджър, не реалните резултати от работата му. Назначаването му на поста зам. кмет е грешка на Фандъкова, независимо дали предложението е лично нейно или дошло от разноцветните партийни среди, на които генерала вярно служеше финансово през годините.