Бивш военен министър оглавява листата на „Да, България“ в Бургас

OFFNews - Бургас 21 февруари 2017 в 17:09 7932 3

Водачът на листата на "Да, България" Велизар Шаламанов

Служебният министър на отбраната в кабинета на Близнашки Велизар Шаламанов е водач на листата на „Да, България“ в Бургас. Тя бе регистрирана малко след 16 ч. днес. Второто място в нея е за Даниела Божинова от „Зелените“. Божинова е от разпознаваемите лица в морския град – организатор на референдумите за петролопровода Бургас – Александруполис, а в последните години се занимава активно с въвеждане на гражданското участие в управлението. На трето място в листата е известният активист в социалните мрежи Теодор Михайлов. Идеите на „Да, България“ ще бъдат представени днес от 18 ч. в Операта в морския град.

Още няколко партии използваха последния възможен ден за регистрация в РИК – Бургас.

Председателят на предизборния щаб на „Нова република“ Стоил Яков оглавява листата й в областта. Новият общински председател на ДСБ Иво Баев е втори. На трето място в нея бе регистриран кметът на Тополовград Божин Божинов.

Заместник – председателят на СДС и досегашен депутат Костадин Марков отново ще води листата на Реформаторския блок. На второ място в нея е вече бившия лидер на ДСБ в Бургас Георги Митев.

Коалицията „Обединени патриоти“ регистрира вчера своята листа. Водачи в нея са отново Валери Симеонов и Христиан Митев, които бяха депутати от 2 МИР и в предишния парламент. Третото място е запазено за бизнесмен от Добрич – Йордан Апостолов. На четвърто е Георги Дракалиев, който е областен лидер на ВМРО, но е общински съветник в Бургас от листата на ГЕРБ.

Партията на Марешки, „Воля“, залага на изцяло непопулярни и непознати лица в региона, които да присъстват в листата й. Единствено нейният водач Гергана Стефанова има общо с областта. Останалите кандидати за депутати са от Варна, Шумен, Добрич, Стара Загора, дори и от Троян.

БДЦ, които имаха представителство от Бургас в предишното Народно събрание в лицето на заместник – председателя на партията Стефан Кенов, регистрираха листа само с едно име – Илияна Пантева.

Един от учредителите на ДОСТ, Айдоан Али, ще води листата на партията в Бургас. Изненадващо, досегашният депутат Хюсеин Хафъзов, който има силни позиции в региона, не се кандидатира от областта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

3

Trabajo

13.03 2017 в 00:12

тапета си беше подлога на бацето.
не се напъвай.

10952

2

Мойри

21.02 2017 в 21:15

Добро попадение за "Да, България!".

42249

1

Denis Rizanov

21.02 2017 в 19:33

Ментора на перукан ебемчев.
 
X

Да помогнем на украинските деца!