Бивш министър на ДПС: Всеки се тупа в гърдите, че няма купени гласове, а виждаме 99.9% - вече ставаме смешни

ДПС ще има общински съветник в София след местните избори наесен, прогнозира бившият земеделски министър и кмет на Ардино Мехмед Дикме

OFFNews 31 май 2019 в 10:21 12531 0

"Ми обичат ДПС, обичат ДПС и гласуват за ДПС." С тази аналогия със заглавието на разследването на OFFNews за купуването на гласове на евровота бившият земеделски министър в кабинета "Сакскобургготски" Мехмед Дикме обясни пред bTV изненадващия резултат от изборите в махали без турско население.

За многото гласове за ДПС от Видин, Враца, Монтана Дикме каза, че "явно авторитетът на ДПС в Северозападна България нараства много сериозно". Нивата на "обич" според него обаче са стигнали притеснително високи нива, които вече излагат партийците:

"За голямо съжаление, с всеки избор, който се провежда в страната, все повече и повече се излагаме и ставаме смешни. От една страна всеки се тупа в гърдите, че няма купени гласове, че никой не купува гласове, а от друга страна виждаме 99.9%. Няма такова нещо. Дори по времето на развития социализъм при Тодор Живков нямаше 99.9%, имаше 99.1%, 98%, но чак такъв резултат нямаше", посочи той.

Крайния резултат от вота Дикме коментира с думите, че "ГЕРБ не спечели тези избори, БСП просто ги загуби".

Според него ДПС са се представили "изключително добре".

Дикме прогнозира даже, че след местните избори наесен "ДПС може би ще има за първи път и общински съветник в София". Натам сочели неговите анализи на база секционните протоколи.

Появата на Делян Пеевски в парламента и искането на ДПС за преструктурирането на управлението на страната 

Не знам, може би завръщането на Пеевски и искането на ДПС за преструктуриране на управлението на страната - да не би да означава, че искат и смяна на министър-председателя и сформиране на ново мнозинство? Не знам, времето ще покаже. Това е в кръга на шегата.

Загрижен е, ето, даже той е по-загрижен от премиера за населението на страната за млякото, за хляба, за децата, които са най-болните проблеми на голяма част от населението, което е бедно в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови