Биков: Радев показа, че иска предсрочни избори, връчвайки мандата на БСП

OFFNews Последна промяна на 01 май 2021 в 21:20 3868 0

Президентът иска да има предсрочни избори, с връчването на третия мандат на БСП. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Карай направо“ по Нова ТВ.

Според него сегашният парламент не е в състояние да сформира кабинет, а това би довело до политическа криза.

Относно правителство на БСП, Биков заяви:

„Не мисля, че БСП могат да получат подкрепа“.

„Моето мнение е, че „Демократична България” имаха по-голяма възможност да сформират правителство около някаква своя програма, дори и то да имаше някакъв временен характер“, каза още той.

Биков отказа да коментира дали ГЕРБ биха подкрепили евентуално кабинет на БСП, но изтъкна, че една от целите на партията е възстановяването на политическия диалог.

„Цялото общество в момента вижда резултатите от изгарянето на всички мостове и разрушаването на политическия диалог, което усърдно беше правено през последната година. Сега ни предстоят много трудности. Всеки носи своята вина, трябва да видим кой къде е сбъркал и да поправим грешките си. В момента смелост е да говориш с другите”, заяви той.

Депутатът от ГЕРБ коментира и ревизията на Изборния кодекс. Според него тя ще доведе до провал на изборния процес.

„Това, което гласувахме в парламента, в България никога не го е имало и никога не се е правело по този начин. Писан за една нощ, приет за една нощ, без никакво обсъждане с изборни специалисти и с хора, които разбират от това, без обсъждане на препоръките от Венецианската комисия. Нашите опоненти, в голямата си част, в края на деня, не знаеха за какво гласуват,“ заяви Биков.

"Това е законодателна катастрофа. Никога по такъв начин не е посягано към този най-важен закон”, отбеляза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови