''Безсилни сме пред прокурорите''. Пълна забрана да се дава информация за взрива край кортежа на Гешев

Ружа Райчева 18 май 2023 в 18:27 5345 1

Пламен Тончев и Емил Тонев в комисията за контрол над специалните разузнавателни средства

Снимка OFFNews/ Ружа Райчева

Пламен Тончев и Емил Тонев в комисията за контрол над специалните разузнавателни средства

Прокурорите, които водят разследването, са подписали пълна забрана за споделяне на информация. Дори и комисията за контрол на службите е безсилна, когато прокурорите са забранили да се споделя каквато и да било информация.

Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ след изслушване на шефовете на Държавна агенция "Национална сигурност" и Национална служба за охрана Пламен Тончев и Емил Тонев в комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства (СРС-та) и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения в Народното събрание (НС).

Поводът за изслушването беше взривът край кортежа на главния прокурор Иван Гешев на 1 май. То бе засекретено за медиите.

"Не чухме много, защото в условията на водено разследване и в режим на съответното ниво на секретност трудно шефовете на службите биха могли да споделят", заяви след изслушването Даниел Митов, който днес водеше заседанието на комисията. 

Митов подчерта, че депутатите са поискали това изслушване, за да научат факти покрай разследването, но че това не се е случило.

След изслушването Пламен Тончев и Емил Тонев буквално избягаха от въпросите на медиите в парламента.

Николай Дренчев от "Възраждане" коментира, че казаното по време на комисията е информация, която трябва да излезе от прокуратурата.

"Тепърва предстои да се вдига завесата", добави той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews