Без инвестиционни проекти с държавни гаранции догодина

OFFNews 06 октомври 2021 в 15:45 933 0

В държавния бюджет за 2022 г. няма да се включват нови инвестиционни проекти, за чието финансиране се предвижда сключване на споразумения за държавни заеми и/или се предлага издаване на държавна гаранция през същата година. 

Това реши Съветът за развитие при Министерския съвет, който проведе заседание днес. На него заместник-министърът на финансите Ивайло Христов, заместващ министъра днес, докладва, че в рамките на определения срок няма подадени заявки за инвестиционни проекти, съобщиха от МС. 

Съветът е одобрил и правила за правила за работа на Координационния комитет за управление, наблюдение, контрол и отчитане на изпълнението на Националната програма за развитие: България 2020 и Националната програма за развитие: България 2030.

Председател на този комитет е министърът на финансите, за членове са определени заместник-министри от всички министерства в състава на правителството, началникът на политическия кабинет на заместник министър-председателя по управление на европейските средства, както и председателят на НСИ. 

Комитетът трябва да осигурява подготовката, изпълнението и отчитането на тригодишния план за действие за изпълнението на Националната програма за развитие: България 2030, и ежегодната му актуализация, съдържаща годишен отчет за изпълнението, уточняват от правителството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови