ББЦ устояла на натиска и останала непоклатима в страната

Бареков и парламентарната група на БДЦ спорят напуснал ли е партията Георги Ковачев

OFFNews 12 януари 2015 в 16:15 3962 4

Николай Бареков, лидер на ББЦ.

„България без цензура“ (ББЦ) устоя на натиска и остава непоклатима в страната, заяви областният председател на ББЦ в Стара Загора Янко Янков, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Коментарът бил по повод "инсинуации в медиите, че партията се разпада".

"Структурите ни по места към момента са единни, няма сътресения. Нито една от тях не се е разпаднала, защото ББЦ не е отделни лица, а цяла армия от хора, които работят за нейните каузи, както и нейните избиратели“, твърди Янков.

По думите му тези, които напускат партията, са хора с користни цели, които не са успели да станат депутати и да получат постове или такива, които вече са депутати, но са се поддали на психологическия натиск на опонентите на ББЦ.

„Враговете ни се страхуват от ББЦ и искат да омаловажат присъствието й в парламента и не щадят сили и средства, за да я петнят и дискредитират пред обществото и нашите симпатизанти“, коментира още Янков.

По-рано днес се завърза задочен спор между пресцентъра на ББЦ и пресцентъра на "Български демократичен център" (БДЦ), както се преименува парламентарната група, влязла в парламента с листата на коалицията около ББЦ.

"Днес имах лична среща с колегите Николай Бареков и Светлин Танчев. Искам да оповестя публично това, което споделих и пред тях - не съм напуснал ПП „България без цензура“ и не съм абдикирал от задълженията си на заместник-председател на формацията в област Варна, главен секретар на ББЦ и народен представител от името на ПП „България без цензура“ в Парламентарната група БДЦ. Оставам лоялен към партията, към председателя на ББЦ Николай Бареков и към председателя на ПГ БДЦ Светлин Танчев", съобщиха към 13 часа.

Час и половина по-късно от пресцентъра на БДЦ обориха това съобщение със следното:

"Във връзка със спекулациите за Георги Ковачев - депутат от парламентарна група БДЦ, ви изпращам собственоръчно подписаната от него декларация за напускане на партията ББЦ с лидер Николай Бареков и заеманите от него длъжности. Напомням, че Г-н Ковачев остава част от парламентарната група, в полза на своите избиратели" (приложено е сканирано копие на декларация с такова съдържание).

OFFNews потърси за коментар депутата Георги Ковачев, но се оказа, че той е в дълга среща.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!