Бареков се видя като победител на евровота

OFFNews 04 януари 2019 в 12:15 4663 2

Имаме подкрепата на Европа да се създаде една силна консервативна платформа, която да има своите ярки идеологически посоки. „Обединени консерватори" ще бъде успешен проект, ако наистина консерваторите в България съумеем да се обединим. При благополучно завършване на преговорите, можем да се борим за първото или второто място на европейските избори. Това заяви евродепутатът Николай Бареков в ефира на БНР.

„Подех инициативата за създаване на тази платформа, защото моята партия „Презареди България", наследник на ББЦ, е единственият признат и легитимен член на Алианса на консерватори и реформистите в Европа /АКРЕ/, а в рамките на този парламент аз бях зам.-председател на Групата на ЕКР и постоянен член на Бюрото", допълни той.

Евродепутатът е категоричен, че консервативната ниша в България стои абсолютно свободна:

„По мое мнение нито колегите от ГЕРБ, които са членове на ЕНП, нито колегите от Патриотичния фронт, които нямат изчистен идеологически облик, могат да бъдат кандидати за тази ниша".

Според него идеологията на бъдещата платформа трябва да бъде много ясно изчистена.

„Консервативната ниша е една от най-старите в европейската политика и имаме в момента уникалния шанс да се противопоставим на целия неолиберален модел, който се провали гръмко през последните 20 години. Европа е една много просто устроена цивилизация, ние сме еднокултурна християнска цивилизация повече от 15 века и няма смисъл да променяме нашия религиозен и човешки облик точно сега", категоричен е той.

Покани за включване в консервативната платформа били отправени към политическите партньори, с които ББЦ се яви на европейските избори през 2014-а година. До момента преговорите са претърпели катастрофа единствено с ВМРО, поради „сблъсък на лични интереси".

„При тях водещият интерес е кой ще води листата - нещо, което мен не ме вълнува", подчерта евродепутатът.„Съмишленик намерих в лицето на лидера на пария ПП „Атака" Волен Сидеров, разговорите там се водят вече половин година, той не поставя под въпрос лични интереси, с него говорим за идеология", заяви още той.

Евродепутатът опроверга и две от тезите по отношение на АКРЕ, които са тиражират последно време. Едната е, че ВМРО щели всеки момент да си подадат документите за членство в Алианса и щели да бъдат веднага приети, а другата, че партията на Ердоган понастоящем е член на консервативното обединения на партии на от цял свят.

Като основни проблеми, пред които България е изправена днес, Бареков посочи все по-задълбочаващата се демографска криза. „Държавата ни е претърпяла огромен срив само в сравнение с 2017 година. Имаме с 5-6 хиляди българчета по-малко родени - по данни на Здравната каса от 58 000 през 2017 година до 53 000 през 2018 година ", отбеляза той и подчерта, че е абсурдно подобен срив да се наблюдава по време, в което е управлявал вицепатриот по демографските въпроси в лицето на Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

04.01 2019 в 13:56

Това вицът за деня ли е?:–)))))))))))))))

5300

1

квазимодо

04.01 2019 в 13:00

Боже, Боже, Боже слез моля, Боже да си прибереш вересиите, Боже. И дебилите. И ембицилите Боже.