Бареков поиска да е премиер

Македония да признае "българско мнозинство" в своите граници, призова новият политик

OFFNews 27 април 2014 в 11:23 5343 35

"България може да стане по-привлекателна за българите в чужбина, само когато бъде по-богата държава. Това може да стане с икономически растеж и с избирането на ново правителство, начело на което да застана аз." Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в интервю за агенция "Фокус" днес.

Според Бареков сега България давала лош пример в света с отношението си към сънародниците в чужбина.

Аз, като политик, искам да обещая, че по наше време паспортите на българите в чужбина ще се дават в рамките между 2 седмици и 2 месеца, по-скоро като административна процедура, заяви бившият журналист.

Той коментира и състоянието на българската армия по следния начин:

"Трябва да възстановим Новата българска държава, която да издигне армията в положението, което беше преди около 20 години – един от основните стълбове на обществото. Армията е не само въпрос на национална сигурност, тя е социален феномен. Когато има хубава, здрава Българска армия, има млади хора, които взимат добри заплати, които са добри патриоти, българите в чужбина се чувстват по-спокойни, включително тези от тях, които имат желание могат да идват и да служат в редовете на българската армия, вземайки български паспорт”, допълни той.

Николай Бареков поиска и въвеждането на мониторингов механизъм от България спрямо Македония и "неподкрепянето на Македония за членство в ЕС, ако тя не изпълни условието да признае българско мнозинство в своите граници".

ПП „България без цензура” иска още да върнем армията като образователна и трудова повинност.

Това щяло да създаде трудови навици сред населението, предимно сред ромите, които били трайно десоциализирани.

Бареков си поиска и български университет в чужбина - "може би в Украйна, може би в Молдова, който да даде възможност на българските студенти (както има американски университет в Благоевград) българските младежи и студенти там да получават българско образование, което да е съизмеримо с европейските традиции".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews