Ексклузивно Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

Балотаж в Младост: кандидатката на ГЕРБ вече е губила с много, след като е водила убедително

Светослав Метанов 28 октомври 2019 в 07:07 17498 0

Някога в светлото бъдеще: Визуализация на проекта Гранд Каньон, който вече години наред стои на една гола дупка.

В столичния район Младост със сигурност ще има балотаж, сигурният участник в него е кандидатът на ГЕРБ Мария Илиева, която води с 28,75%. Кой ще се изправи срещу нея, все още е трудно да се каже, но най-вероятно това ще е архитект Стефан Стефанов, независим кандидат, подкрепен от БСП.

На закриването на кампанията му дойде лично червената лидерка Корнелия Нинова, а в парка пред общината за него пя Орлин Горанов. Според данните на ЦИК към 6 часа тази сутрин Стефанов събира 16,38 процента от гласовете.

В същото време кандидатът на Демократична България Светозар Маджов има 14,08% от гласовете - разлика, която би могла да бъде стопена.

Независимо кой от двамата ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ, шансовете му никак не са за подценяване. 

Въпреки че води със сериозна преднина, Мария Илиева вече знае до болка добре как се губи спечелен мач на младостки терен. На изборите преди три години след първия тур тя пак водеше убедително срещу Десислава Иванчева, но след това бившата кметица победи на балотажа.

В столичния квартал анти-ГЕРБ настроенията продължават да са силни.

Според данните на ЦИК в квартала сериозен процент на подкрепа  е регистрирала и Биляна Петрова - осъдената на първа инстанция заместничка на Иванчева. Нейните гласове са 7,7 на сто и със сигурност на втори тур кандидатката на Бойко-Борисовата партия добре знае, че няма да вземе нищо от тях.

На вчерашния вот се яви и досегашният кмет на столичния район Румен Русев, който участва на вота като номинация на партия Атака. Гърбът на Волен-Сидеровите следовници обаче не му е помогнал особено. Русев събира едва 3,93 процента от гласовете във втория по големина столичен район.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови